Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον γιο του Μπελέρη και την αντιπροσωπεία της Χειμάρρας

Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον γιο του Μπελέρη και την αντιπροσωπεία της Χειμάρρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον γιο του Φρέντι Μπελέρη αλλά και αντιπροσωπεία των ομογενών της Αλβανίας συνάντησε την Πέμπτη 1/6 ο Αλέξης Τσίπρας, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά από την προκλητική απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης να παρατείνει την άδικη προφυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας.

«Σήμερα έγινε η εκδίκαση της αίτησης για τα ασφαλιστικά μέτρα, είχαν προηγηθεί άλλα δύο δικαστήρια και τους κράτησαν προφυλακισμένους» ανέφερε ο Πέτρος Μπελέρης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «έχουμε άλλο ένα “παράθυρο”, μία ευκαιρία στο ανώτατο αλβανικό δικαστήριο, που μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα ή το πολύ σε ένα μήνα.

»Και είναι ένα “παράθυρο” που χρειαζόμαστε, γιατί το 2023 δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι θα διωχθεί πολιτικά για τις θέσεις του και θα παραμείνει στη φυλακή για τόσο μεγάλο διάστημα» είπε ο γιος του Βορειοηπειρώτη δημάρχου, με τον Α. Τσίπρα να σημειώνει: «Και μάλιστα, υποψήφιος που εξελέγη».

Περιγράφοντας την σύλληψη του πατέρα του, μόλις λίγες ώρες πριν τις εκλογές, ο Πέτρος Μπελέρης σημείωσε: «ο ίδιος ο κόσμος της Χειμάρρας τον ψήφισε, παρότι ήξερε αυτό για το οποίο κατηγορείται, σε ένα πολύ πολωμένο κλίμα».

«Μία εβδομάδα πριν, ο ίδιος ο Έντι Ράμα είχε πολώσει πάρα πολύ το κλίμα, είχε μιλήσει με πάρα πολύ ακραίους χαρακτηρισμούς για τον δήμαρχο, είχε παρέμβει προσωπικά ο ίδιος παντού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γιος του Μπελέρη και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι ήταν προαναγγελθέν ότι “τον Μπελέρη δεν θα τον αφήσουμε να είναι δήμαρχος Χειμάρρας”.

»Οι εκλογές στη Χειμάρρα έγιναν με υποκλοπές, με παρακολουθήσεις, με τρομοκρατία, με εξαγορές.

»Δώσαμε έναν αγώνα μόνοι μας επί της ουσίας» ανέφερε, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει: «Και παρ’ όλα αυτά, ήταν θετικό το αποτέλεσμα».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Γιώργο Τζομάκα, Αντιπρόεδρο της Ομόνοιας, Θοδωρή Γκούμα, Πρόεδρο Ένωσης Χειμαρριωτών και τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του Φρέντι Μπελέρη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, σε σχέση με τη φυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη σημασία που έχει η απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη προσθέτοντας ότι η σύλληψή του, δύο μέρες πριν τις εκλογές και η συνεχιζόμενη κράτησή του χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τόνισε τη σημασία που έχει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ο σεβασμός του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας όπως κατοχυρώθηκαν στα Συμπεράσματα της ΕΕ στις 18/6/2019.

Από πλευράς της η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη σταθερή, διαχρονική στήριξη στα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο Γιώργος Τρίχας, συντονιστής του Δικτύου Βορειοηπειρωτών μελών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...