Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάποιες ζωές να μετράνε περισσότερο από άλλες»

Τσίπρας: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάποιες ζωές να μετράνε περισσότερο από άλλες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα μετράνε κάποιες ζωές περισσότερο από άλλες, θα αγωνιστούμε για κάθε ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε το βράδυ με εκπροσώπους από μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες στον πολυχώρο Σπούτνικ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «πολύ βαθιά πολιτισμική κρίση» που περνάει, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη.

Όπως είπε, η εν λόγω εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν το δραματικό ναυάγιο με την απώλεια πάνω από 600 ανθρώπινων ζωών και δήλωσε την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναδεικνύει αυτό το στοιχείο της πολιτικής του: την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, καταγωγής.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην «μεγάλη πολιτική και ιδεολογική μάχη» που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, τονίζοντας πως στην ελληνική κοινωνία διαμορφώνονται στερεότυπα που πλήττουν την αξία της αλληλεγγύης και τις αξίες της ΕΕ που κρατάνε από τον Διαφωτισμό.

«Είμαστε εδώ, όχι μόνο για να στηρίξουμε τον αγώνα σας, αλλά και να δώσουμε μια μάχη ιδεολογική μέσα στην ελληνική κοινωνία, η οποία πρέπει να βρει το δρόμο της», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

«Μόνος γνώμονας, η ανθρώπινη ζωή»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση του ’15-’16 που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι τότε «η Ελλάδα έγινε συνώνυμο της ανθρωπιάς στην Ευρώπη και στον κόσμο» και ότι οι Έλληνες πολίτες, όπως και ολόκληρη η κρατική μηχανή, το Λιμενικό, η Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, λειτουργούσαν «με ένα μόνο γνώμονα, την ανθρώπινη ζωή».

Παρέπεμψε δε, στη διάσημη φωτογραφία των τριών γιαγιάδων στη Λέσβο που κρατούσαν αγκαλιά παιδιά προσφύγων, σχολιάζοντας πως αυτές τις αξίες πρέπει να θυμίσουμε στη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Εξάλλου, δήλωσε υπερήφανος για όσα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της διακυβέρνησής του, όπως την αυτόματη απόκτηση ιθαγένειας για όσο παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε πως κάνει «αυτοκριτική» για όσα δεν κατάφερε, όπως είναι βασικές μεταρρυθμίσεις για τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα ως μετανάστες ή ως πρόσφυγες.

«Δεν πείσαμε την ελληνική κοινωνία ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι συμπεριληπτική και να μην βλέπει το διαφορετικό ως εχθρό» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αυτή η χώρα που γερνάει, «πρέπει να εντάξει στην κοινωνία, στον ελληνικό κοινωνικό ιστό το διαφορετικό, γιατί ειναι πλούτος…

»Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα βρεθούμε πολύ σύντομα μπροστά σε αδιέξοδο, τόσο σε ό,τι αφορά το δημογραφικό, όσο και σε ό,τι αφορά την δυνατότητα η ελληνική οικονομία να μπορέσει να στηριχθεί».

Ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε επίσης, πως θέλει προσπάθεια προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να έχουν όλοι καλύτερες συνθήκες ζωής, τονίζοντας τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει οι οικονομικοί μετανάστες, που με τη δουλειά τους, στήριζαν όπως σημείωσε, την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό και την οικοδομή.

Αναφέρθηκε δε, και στις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που ήρθαν στην Ελλάδα και έγιναν «καλύτεροι Έλληνες», τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο οι επώνυμοι όπως ο Γ. Αντετοκούμπο, αλλά και οι ανώνυμοι που μας κάνουν περήφανους με την καθημερινή τους δράση.

Αντιμέτωποι με στερεότυπα

«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας τις συστημικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι των μεταναστευτικών και προσφυγικών κοινοτήτων, όπως είναι το διαρκές καθεστώς «ημιπαρανομίας», αλλά και τα στερεότυπα που έχουν να αντιμετωπίσουν, όταν για παράδειγμα γίνεται κάποιο έγκλημα, ότι «κάποιος ξένος φταίει».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, τον λόγο πήραν εκπρόσωποι από μεταναστευτικές κοινότητες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, τη Νιγηρία, το Κονγκό κ.ά., οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για την ένταξη και την ενδυνάμωση των κοινοτήτων τους.

Μετά τις παρεμβάσεις, ο Αλ. Τσίπρας έκλεισε την εκδήλωση τονίζοντας πως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, πρέπει να συνεχιστούν οι μάχες για τις αξίες και τα ιδανικά, της Αριστεράς για «ζωή και αξιοπρέπεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...