Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουτσούμπας για ψήφο ομογενών: Πάτε να κάνετε μια μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος

Κουτσούμπας για ψήφο ομογενών: Πάτε να κάνετε μια μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, στηλίτευσε την βιασύνη της κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο αυτό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ενώ η μισή Ελλάδα καίγεται, εσείς εδώ μέσα βγάζετε κορώνες για τον Ελληνισμό της διασποράς…».

Ο Δ. Κουτσούμπας στην αρχή της ομιλίας του πραγματοποίησε ειδική αναφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου έθεσε το ερώτημα «μήπως η βιασύνη της κυβέρνησης συνδέεται και με μια άλλη της βιασύνη, να προωθήσει τις επικίνδυνες διευθετήσεις με την Τουρκία και μάλιστα υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό;».

«Ακούσαμε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να μιλάει για “αναγκαίες υποχωρήσεις” και να λέει ότι “η εθνική κυριαρχία είναι σχετική έννοια”.

»Τι ακριβώς εννοεί; Κυριαρχία σημαίνει έδαφος, χωρικά ύδατα και εθνικός εναέριος χώρος. Τι από όλα αυτά είναι σχετικό;» είπε.

«Ξέρουμε ότι ο εθνικισμός, στα θολά νερά του οποίου έχετε “ψαρέψει” πολλές φορές και εσείς και άλλοι πολλοί που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους τώρα, είναι “ένα τσιγάρο δρόμος” από τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου.

»Εθνικισμός και κοσμοπολιτιαμός είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που χρησιμοποιείται ανάλογα την περίσταση.

»Και αυτός ο δρόμος διανύεται πολύ εύκολα όταν το απαιτήσουν διάφοροι γεωπολιτικοί παράγοντες, επενδυτικά σχέδια και συμφέροντα, τροφοδοτώντας ακόμα περισσότερο και τον ακραίο εθνικισμό» πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει το λαό εδώ και καιρό πως η κυβέρνηση «δουλεύει συστηματικά για να διαμορφωθούν οι όροι της συνδιαχείρισης, συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου με το τουρκικό κράτος, προς όφελος των ενεργειακών και άλλων ομίλων, σε βάρος βέβαια των δύο λαών, με βαριές συνέπειες στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

«Προετοιμάζετε έναν οδυνηρό, απαράδεκτο συμβιβασμό.

»Είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό φανερό…» σημείωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε ως το «πιο προκλητικό απ’ όλα» το να «παριστάνει η κυβέρνηση πως είναι η μόνη που κόπτεται για τους Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και θέλει να τους δώσει φωνή» και αναφέρθηκε στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που «σπρώχνουν νέους ανθρώπους στη μετανάστευση», προσθέτοντας ότι ούτε τα προβλήματα των Ελλήνων του εξωτερικού, όπως η ελληνόγλωσση εκπαίδευση, δεν αντιμετωπίστηκαν από τις κυβερνήσεις.

«Δυστυχώς, τους ομογενείς τούς βλέπετε σαν “κουκιά” και τίποτα περισσότερο.

»Ξέρετε, θα μπορούσαμε κι εμείς να σκεφτούμε με τον ίδιο τρόπο και να πούμε ότι μας συμφέρει να ψηφίζουν περισσότεροι στις κάλπες του εξωτερικού, στις οποίες πήραμε 12%.

»Είναι, άλλωστε, γνωστοί οι δεσμοί αίματος που έχουμε -και μέσω των οργανώσεών μας στο εξωτερικό- με τους Έλληνες μετανάστες, νεώτερους και μεγαλύτερους, όλων των γενιών» τόνισε.

Σημείωσε ότι η διαφορά του ΚΚΕ από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα είναι ότι τοποθετείται από θέση αρχών και λέει ότι «πρέπει να διευκολύνονται να ψηφίζουν οι ομογενείς εκείνοι που διατηρούν πραγματικούς δεσμούς με την Ελλάδα, που οι συνθήκες ζωής τους προσομοιάζουν στις συνθήκες ζωής των υπολοίπων ψηφοφόρων.

»Που θα δεχτούν -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- και τις συνέπειες της μίας ή της άλλης πολιτικής επιλογής για το κόμμα που θα ψηφίσουν».

«Γι’ αυτό και προτείναμε τα συγκεκριμένα κριτήρια που υιοθέτησε τελικά η Βουλή στον υπάρχοντα νόμο και είναι κριτήρια παρόμοια με αυτά που έχουν όλες οι χώρες με μεγάλη ομογένεια, όπως η δική μας, για ευνόητους λόγους που σχετίζονται και με την κυριαρχία.

»Κάποιες μάλιστα από αυτές που εσείς οι ίδιοι αποκαλείτε ως “σοβαρές χώρες” έχουν και πολύ αυστηρότερα κριτήρια» πρόσθεσε.

«Θέλετε να συζητήσουμε ακόμα πιο κατάλληλα κριτήρια; Εδώ είμαστε, να το κάνουμε. Δεν είναι αυτός όμως ο σκοπός σας.

»Αυτό που πάτε να κάνετε είναι μια μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος, με τη διευκόλυνση και τη συμπερίληψη ανθρώπων που δεν έχουν κανέναν δεσμό με την Ελλάδα, εκτός από τον συναισθηματικό που δεν αμφισβητούμε καθόλου, που τον εκτιμάμε βεβαίως, τον υπολογίζουμε, αλλά δεν αρκεί» υπογράμμισε.

Είπε ότι η κυβέρνηση «περνά τον νόμο με την στήριξη του φασιστικού μορφώματος που εκπροσωπεί τον φυλακισμένο προς το παρόν για την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α Κασιδιάρη, ενός άλλου κόμματος που εμφορείται από ανορθολογικές, εθνικιστικές, ρατσιστικές απόψεις, αλλά και της Πλεύσης Ελευθερίας που σας έδωσε και συγχαρητήρια».

«Όσο για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιδιώκει να προσδώσει δήθεν “προοδευτικό άλλοθι” στο νομοσχέδιό σας, τι να πει κανείς;» ανέφερε.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός της κυβέρνησης πως «η διευκόλυνση αφορά μονάχα όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι και μπορούν και σήμερα να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν να ψηφίσουν», καθώς, όπως είπε, «όσο ισχύει το απαράδεκτο δίκαιο του αίματος, που δίνει τη δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας, και άρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, σε όποιον μπορεί να αποδείξει ότι είχε έναν πρόγονο, έστω και μακρινό, από το 1900, που να ήταν από την Ελλάδα».

Ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση δίνει κίνητρο «για να γίνουν μαζικές αιτήσεις απόκτησης της ιθαγένειας από ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν είχαν ασχοληθεί καν, ούτε καν τους ενδιέφερε».

Είπε ότι σε περίπτωση που η ψήφος ανθρώπων, που ζουν στην άλλη άκρη του κόσμου και πιθανά να μην έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα, παίξει καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα «θα στραφούν οι άνθρωποι που ίσως ήθελαν ένα άλλο αποτέλεσμα, εναντίον των ομογενών».

«Βλέπετε πώς διαμορφώνετε τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί διχόνοια ανάμεσα στους “μέσα” και στους “έξω”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στηλίτευσε επίσης τον «απόλυτο παραλογισμό» του νομοσχεδίου «να διευκολύνεται να ψηφίζει από τον τόπο που βρίσκεται αυτός που δουλεύει, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ και να μην διευκολύνεται αυτός που δουλεύει μια σεζόν στη Σαντορίνη».

Είπε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του «για να μην περάσει η προπαγάνδα σας τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων».

«Να είστε σίγουροι ότι οι ομογενείς, οι μετανάστες εργάτες των προηγούμενων δεκαετιών, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι -κυρίως επιστήμονες- που έφυγαν τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά που σπουδάζουν τώρα στο εξωτερικό, έχουν και γνώση και κρίση και μνήμη. Καταλαβαίνουν πολύ καλά τι πάτε να κάνετε και δεν θα τους παραπλανήσετε έτσι εύκολα με τις κενές περιεχομένου συναισθηματικές κορώνες σας…

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενάντια στην πολιτική σας, ενάντια στο βάρβαρο σύστημα που υπηρετείτε και που η βαρβαρότητά του κυριολεκτικά δεν έχει σύνορα» υπογράμμισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ποινή 3 ετών με αναστολή στον οδηγό της Ντ. Μπακογιάννη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Ιάσωνα Λαλαούνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...