ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Παραίτηση-σεισμός του Κιρ Στάρμερ υπό το βάρος εσωκομματικής «εξέγερσης»
20 μήνες φυλάκιση στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 18 μήνες στον Μιχάλη Σταυριανουδάκη - ΕΛ.Α.Σ.: «Ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία»
Θεώνη (ΕΛ.Α.Σ.): «Πρώτη φορά βλέπω τόσο άγχος στα πάνελ για τη φορολόγηση του πλούτου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Από το Σάββατο 09 έως την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας.
Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (1ης ΜΑΛ) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, ενώ από πλευράς ΗΠΑ συμμετείχαν Ομάδες Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών και 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) MH-60S.
Κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat Search and Rescue – CSAR) και εξουδετέρωσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (Counter Improvised Explosive Devices – C-IED), τα οποία συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.
























































