Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γεροτζιάφας θεωρεί τον Κασσελάκη ακροδεξιό; Μάλλον αγνοεί τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου – Ήταν κι ο Ανδρέας ακροδεξιός Γεροτζιάφα;

Ο Γεροτζιάφας θεωρεί τον Κασσελάκη ακροδεξιό; Μάλλον αγνοεί τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου – Ήταν κι ο Ανδρέας ακροδεξιός Γεροτζιάφα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποστάσεις από τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης και άνηκε στο think tank επιστημόνων που είχε δημιουργηθεί υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

Από το βράδυ της Κυριακής όμως στο τιμόνι ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε αυτό το νέο κεφάλαιο ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας δεν θέλει να συμμετάσχει και παρότι δεν είναι μέλος του κόμματος, διακόπτει τους πολιτικούς δεσμούς με την Κουμουνδούρου.

Ο γνωστός επιστήμονας έχει ασκήσει κριτική στον νέο πρόεδρο του κόμματος και στις θέσεις που έχει εκφράσει.

Όπως έχει εξηγήσει η αμερικανικού τύπου πολιτική που εκφράζει δεν συνάδει με την ριζοσπαστική αριστερά.

Και είναι απορίας άξιον εάν συνάδει με την ριζοσπαστική αριστερά να συνεργάζεται κανείς με ΙΔΙΩΤΙΚΑ νοσοκομεία. Συνάδει;

Όπως εξήγησε, οι θέσεις του κ. Κασσελάκη δεν μπορούν να αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση, ούτε να λειτουργήσουν ως ένας αντίπαλος πόλος.

Σε συνομιλητές του μάλιστα, ο κ. Γεροτζιάφας καταλήγει να λέει ότι «δυστυχώς ηττηθήκαμε».

Μεγάλη στεναχώρια, ηττήθηκε ο Γεροτζιάφας. Κλάμα σε όλες τις ιδιωτικές κλινικές έχει πέσει μεγάλο, απερίγραπτο, κλάμα συμπαράστασης.

Αναλυτικά η δήλωση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα:

«Οι πολιτικές Υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία, την τεχνολογική και φαρμακευτική επανάσταση, την κλιματική κρίση κλπ.

»Η Ελλάδα έχει επιπλέον ιδιαιτερότητες που καθορίζονται από την όξυνση των οικονομικών ανισοτήτων, την αναμενόμενη επιδείνωση των δεικτών της δημόσιας υγείας, την κατάρρευση του ΕΣΥ, την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση της ΝΔ, την ανάπτυξη και εδραίωση αντιεμβολιαστικής και τεχνοφοβικής διάθεσης σε σημαντικές ομάδες πολιτών (στην οποία συνέδραμαν και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), και την υγειονομική βόμβα που πυροδοτήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία.

»Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας.

»Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για “την προστασία των αδυνάμων”, “το κοινωνικό κράτος” και “την υποστήριξη του ΕΣΥ”.

»Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

»Για να απαντήσω λοιπόν στην ερώτησή σας, καθώς δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σεβόμενος το αποτέλεσμα των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών, πρέπει να εκτιμήσουμε ορισμένα αντικειμενικά γεγονότα:

»Στις εκλογές του Μαΐου/Ιουνίου η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η ήττα συνολικά της Αριστεράς (πλην ΚΚΕ) οδηγεί de facto σε ηγεμονία της στρατηγικής της ΝΔ (σχηματικά: ιδιωτικοποίηση και περεταίρω αποδιάρθρωση του ΕΣΥ) και πολιτική περιθωριοποίηση του προγράμματος για Δημόσιο, Καθολικό, Ποιοτικό Αποκεντρωμένο και Δωρεάν ΕΣΥ.

»Για την υποστήριξη αυτού του προγράμματός έθεσα και την υποψηφιότητά μου στις βουλευτικές εκλογές.

»Με αυτή την ήττα ολοκληρώθηκε και ρόλος του “think tank υγείας” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο οποίο συμμετείχα.

»Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, εμπνεόμενος από την πολιτική του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, λογικά θα προκρίνει ένα αντίστοιχο μοντέλο για την οργάνωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα».

Τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου

Επειδή ο κ. Γεροτζιάφας ως γιατρός είναι εξαιρετικός, γι’ αυτό είναι συνεργάτης ιδιωτικών νοσοκομείων, ωστόσο, ως πολιτικός άνδρας είναι μικρός, σαν τη μικρή, περιθωριακή και τιποτένια «αριστερά» του 3%.

Θα θυμίσουμε λοιπόν τι έλεγε ο ηγέτης της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, της σοσιαλιστικής πατριωτικής αριστεράς, Ανδρέας Παπανδρέου:

«Αισθανόμαστε δέος γιατί υπάρχει πίστις ότι αυτό το Κίνημα, εμείς, θα βγάλουμε πέρα το μεγάλο όραμα αυτού του λαού.

»Όχι μόνο της νέας γενιάς, που έχει ήδη δώσει το παρών με τον αγώνα του Πολυτεχνείου, αλλά και των άλλων γενιών που βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ, που έδωσαν το παρών σε άλλες δύσκολες ώρες στο παρελθόν.

»Το παρόν και το παρελθόν συνδυάζονται για να διαμορφώσουν το μέλλον.

»Κι όπως είπε κάποιος, ΠΑΣΟΚ βέβαια, όταν είπα ότι εμείς είμαστε συνεχιστές του αγώνα για την απελευθέρωση, του ’21, μου λέει “όχι” δεν τα λες σωστά. Πρέπει να μιλήσεις για 600 χρόνια [σ.σ. Άλωση Κωνσταντινούπολης]. Όχι μόνο για 150.

»Αυτό το αίσθημα της αποστολής μας σεμνύνει. Και είναι απαραίτητη αυτή η σεμνότητα για να βγάλουμε πέρα το έργο, που δεν είναι απλώς έργο μιας πρόσκαιρης εκλογικής επιτυχίας.

»Είναι το όραμα ενός λαού που για τόσα χρόνια αγωνίζεται για να είναι ελεύθερος και να διαφεντεύει το σπίτι του.

»Αυτή την πίστη κι αυτό τον αγώνα κανένα μέλος, κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να προδώσει».

Ανδρέας Παπανδρέου, Κρήτη 1977, Ηράκλειο.

Αυτή είναι η μεγάλη αριστερά, που ενώνει τον λαό, αυτή είναι η δημοκρατική παράταξη που κυβερνά τον τόπο.

Άλλες απόψεις δεν χωράνε στην ελληνική ψυχή. Πατρίδα και Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι ο σοσιαλισμός.

Και ναι κύριε Γεροτζιάφα, ηττηθήκατε. Πάντα ηττημένοι ήσασταν. Ούτε αντάρτες, ούτε παλικάρια, ούτε στρατιώτες του λαού ποτέ σας, μόνο αμπελοφιλοσοφίες του σαλονιού. Καλή συνέχεια καριέρας και μακριά από τον δημοκρατικό λαό.

Από 00:37 του βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...