Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να μην πάμε από την μπλε στην πράσινη αλαζονεία – Αιχμές για Ανδρουλάκη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να μην πάμε από την μπλε στην πράσινη αλαζονεία – Αιχμές για Ανδρουλάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυστηρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας πως δείχνει αλαζονεία, κάνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζοντας κατώτερες του αναμενόμενου τις πρώτες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου, συγκρίνουν τις δηλώσεις Ανδρουλάκη με εκείνες του Γιώργου Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός, έστω και καθυστερημένα, έβαλε τα πράγματα στη σωστή βάση.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών υπογραμμίζουν ότι καταδεικνύει ότι ο κύκλος της ήττας έκλεισε και η αυτοδιοικητική σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων έφερε καθοριστικό πλήγμα στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Για την Κουμουνδούρου, το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των εκλογών συνιστά νίκη των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του προοδευτικού χώρου καθώς μεγάλος χαμένος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημα του.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνουν λόγο για καθαρή ήττα του συστήματος Μαξίμου με τις τοπικές κοινωνίες να αποδοκιμάζουν την αλαζονεία των κυβερνώντων καθώς αντιστάθηκαν και απέρριψαν τους ωμούς κυβερνητικούς εκβιασμούς.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων και σχημάτων που στήριξε προσωπικά ο Μητσοτάκης ηττήθηκαν κατά κράτος», σημείωναν επισημαίνοντας ότι η απώλεια των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και της περιφέρειας Θεσσαλίας, αποτελεί επιτελική ήττα για τον Μητσοτάκη.

Ειδικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σημειώνουν, οι συνεχείς επισκέψεις του Στέφανου Κασσελάκη και η εξ αρχής στήριξη στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουρέτα επιβραβεύτηκαν από τους πολίτες.

Παράλληλα χαρακτηρίζουν πολιτική γενναιότητα που απέδωσε καρπούς τη στήριξη του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε προοδευτικά σχήματα.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνιζαν ότι ο προοδευτικός κοινωνικός χώρος παραμένει πλειοψηφία, αναφέρει, όμως ότι η προοπτική των αναγκαίων συγκλίσεων και συνεργασιών των προοδευτικών δυνάμεων απαιτεί σκληρή δουλειά, ειλικρίνεια και συνέπεια.

Και ο ΣΎΡΙΖΑ – ΠΣ το κάνει, σημειώνουν, καλώντας το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να αφήσουν τις κοντόφθαλμες λογικές της κομματικής περιχαράκωσης και να αντιληφθούν το διακύβευμα της εποχής.

Εμείς είμαστε εδώ, τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανοιχτά και με διαφάνεια. Χωρίς υπόγειες συναλλαγές και παζάρια.

Στη βάση προγραμμάτων και αρχών. Η ευθύνη πλέον βαραίνει κυρίως την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουν και αναφέρουν ότι το ζητούμενο δεν είναι να πάμε από την μπλε στην πράσινη αλαζονεία.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι την Κυριακή τελείωσε μια επώδυνη περίοδος και ότι ο προοδευτικός κόσμος της χώρας ξαναβρίσκει τη χαμένη αυτοπεποίθηση του και ελπίζει ξανά.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωναν, πάντως, ως αρνητικό σημείο αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, ο μικρός αριθμός γυναικών που εξελέγησαν.

Δυστυχώς καμία γυναίκα δεν εξελέγη περιφερειάρχης στις 13 περιφέρειες της χώρας και από τους 322 δήμους μόνο σε 22 θα είναι επικεφαλής γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...