Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Ουκρανία ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Ουκρανία ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Βάρνα της Βουλγαρίας, στη Σύνοδο Κορυφής την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, μίλησε για σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Χρήστος Σταϊκούρας, το τρένο, σε πρώτη φάση πιλοτικά, θα συνδέει τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, με τα λιμάνια του Ρούσε της Βουλγαρίας και της Κωστάντζας στη Ρουμανία, με την Μολδαβία και την Ουκρανία.

Σημειώνουμε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει οικονομικές και ενεργειακές προκλήσεις, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την ακεραιότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και την ενεργειακή ασφάλεια των κρατών, ενώ προκύπτει σημαντική ανάγκη διαφοροποίησης των εμπορευματικών διαδρομών και συνδέσεων.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, με τον εν λόγω σχεδιασμό προκύπτει μία σημαντική ευκαιρία να ξεπεραστούν εμπόδια και καθυστερήσεις που προέρχονται από το παρελθόν, να δοθούν εναλλακτικές επιλογές στις εμπορικές σχέσεις των κρατών, ενδυναμώνοντας παράλληλα τις μεταφορικές συνδέσεις και τις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές.

Να τη φτιάξουν τη σιδηροδρομική γραμμή άμεσα. Να μην καθυστερήσουν άλλο. Αυτή η σιδηροδρομική γραμμή θα «ακυρώσει» τα τουρκικά Στενά και θα καταστήσει την Ελλάδα κόμβο στα Βαλκάνια και στην Παρευξείνια γειτονιά. Τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης θα αναβαθμιστούν.

Τρέχουμε Χρήστο Σταϊκούρα, δεν περπατάμε…

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχετικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Η Ρωσία πρότεινε περιορισμό των πληροφοριών προς το Ιράν με αντάλλαγμα τη διακοπή της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία

Νίκος Δένδιας: Σε περίπτωση καταστροφής ενεργειακών υποδομών «θα επιστρέψουμε σε πρωτόγονες εποχές» – «Δημοκρατία και ελεύθερη οικονομία δεν είναι δεδομένα»

Λάβρος ο Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη κατά Μητσοτάκη: «Αίσθηση ότι η χώρα κυβερνάται με όρους μαφίας»

Ταξί: Πανελλαδική απεργία και την Τετάρτη – Καθολική συμμετοχή του κλάδου την πρώτη ημέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...