Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Λούλης: «Βαρίδια» οι Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας – «Υπάρχει ένα άρρωστο κομμάτι» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να παραμεριστεί

Γιάννης Λούλης: «Βαρίδια» οι Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας – «Υπάρχει ένα άρρωστο κομμάτι» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να παραμεριστεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Άριστα πράττει» ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή και επικοινωνιολόγο, Γιάννη Λούλη, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα μπορούσε να βελτιώσει κάποια πράγματα, σημείωσε ο κ. Λούλης, αλλά «ο Κασσελάκης κάνει άριστα που κάνει την προσπάθεια, ως στρατηγικό στόχο».

Στην υλοποίηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, γιατί δεν είναι ξεκάθαρη η θέση του, σημείωσε ο κ. Λούλης, υποστηρίζοντας ότι όπως και ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει και αυτός τολμήσει να πει ότι κοιτάξτε, αυτό που κάνω είναι γιατί το κόμμα πρέπει να πάει κεντροαριστερά».

«Και ξέρω ότι μέσα στο κόμμα τοξικά στοιχεία τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ικανοποιημένα από μακριά να παρακολουθούν αυτά τα οποία συνέβαιναν και που χάρη στον Τσίπρα, μη γελιόμαστε, είχε ένα χάρισμα ο Τσίπρας, κέρδισε δύο εκλογές, μην το ξεχνάμε αυτό και έφτασε εκεί που έφτασε αλλά εν συνεχεία το κόμμα μπήκε σε ένα τέλμα.

»Και αυτό το τέλμα εάν δεν το ταρακουνούσε κάποιος, θα χειροτέρευε.

»Δηλαδή αυτό το κόμμα θα πέρναγε πλέον και κάτω από το ΠΑΣΟΚ» προσέθεσε ο κ. Λούλης.

Αναφερόμενος στα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που οδεύουν προς την Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής ύστερα από πρόταση του νέου προέδρου του κόμματος, ο κ. Λούλης, έκανε λόγο για «βαρίδια» ενώ υποστήριξε πως «έχουν μείνει όχι απλώς στο παλιό, είναι το παλαιότερο του παλιού».

«Η εστία του προβλήματος είναι η κρίση στον συγκεκριμένο χώρο και η κρίση αυτή ήταν ουσιαστικά σχεδόν αυτοκαταστροφική.

»Άρα ο νέος αρχηγός, ο οποίος θα αναλάμβανε αυτό το κόμμα, θα έπρεπε να διαμορφώσει κάποιας μορφής στρατηγική και να αλλάξει την πορεία την οποία ακολουθούσε αυτό το κόμμα, η οποία οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό.

»Δεν είναι θέμα Κασσελάκη. Οποιοσδήποτε να ήταν αρχηγός, ίσως κάποιος άλλος δε να μην είχε κανέναν έλεγχο ή να έπαιρνε ένα κόμμα το οποίο σάπιζε και να το άφηνε να σαπίσει.

»Λοιπόν, ο Κασσελάκης κάνει μια προσπάθεια. Πιθανότατα έχει κάνει και κάποια λάθη, αλλά ότι προσπαθεί να κάνει, είναι ομολογουμένως σημαντικό, διότι αν δεν κάνει κάτι αυτό το κόμμα δεν πρόκειται να διασωθεί. (…) Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να κάνει μια στροφή στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά ξεκάθαρα, όχι μισές κουβέντες.

»Ότι δεν είμαστε κόμμα της Αριστεράς, μπορεί να υπάρχουν και κάποιες αριστερές απόψεις τις οποίες υιοθετούμε, αλλά έχουμε καταλάβει ότι στην εποχή μας και με τις προκλήσεις και τα δεδομένα τα πολιτικά, είμαστε ένα κόμμα της κεντροαριστεράς και σε αυτό δίνει μια μάχη.

»Νομίζω ότι τη μάχη αυτή σε κάποια επίπεδα τη δίνει καλά, σε άλλα επίπεδα ήταν ανέτοιμος για να κάνει κάτι τέτοιο, διότι δεν θα φανταζόταν ότι θα συναντούσε τέτοια αντίσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λούλης.

«Το ζήτημα είναι ότι όταν αναλάβεις ένα τέτοιο έργο, το οποίο είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, ξέρεις ότι μπορεί τα πράγματα να στραβώσουν τελείως.

»Από κει και πέρα, αν θέλει κάποιος άλλος να αναλάβει την ευθύνη του να μην κάνει τίποτα και άρα να το αφήσει το σύστημα να σαπίσει, εφόσον είναι ο νέος αρχηγός με γεια του με χαρά του.

»Εγώ κομματικός δεν είμαι. Τα παρατηρώ από μακριά τα προβλήματα σε αυτή τη χώρα χρόνια τώρα.

»Η αίσθησή μου είναι ότι υπάρχει ένα άρρωστο κομμάτι το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εάν παραμεριστεί ή εάν εν πάση περιπτώσει συμβιβαστεί με αυτό το οποίο πάει να γίνει τώρα, είναι η μόνη του ελπίδα» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο κ. Λούλης επισήμανε πως «θα ήταν καλό να αφήσουν τον καινούργιο αρχηγό να κάνει αυτό το οποίο κάνει και να ελπίσουμε να πετύχει, γιατί η χώρα δεν μπορεί να μην έχει ένα ισχυρό κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σχετικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές και το ενδεχόμενο να περάσει το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση, ο κ. Λούλης εξέφρασε την εκτίμηση πως πιθανότατα μπορεί να συμβεί αυτό, ωστόσο, υποστήριξε ότι λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα των άλλων κομμάτων τα ποσοστά που θα πάρει δεν θα είναι συνταρακτικά και άρα και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει μετά να αρχίσει να αλλάζει τον εαυτό του.

«Είναι ένα δυστύχημα αυτό το οποίο έχουμε και παρατηρούμε.

»Κόμματα σε κρίση, όλα σχεδόν τα κόμματα.

»Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αντίπαλο ουσιαστικά, άρα και να περνάει μια κρισούλα δεν είναι τίποτα το φοβερό.

»Τα άλλα κόμματα όμως είναι κόμματα τα οποία περνάνε κρίση.

»Και μακάρι αυτά τα κόμματα να αρχίσουν να αλλάζουν.

»Αλλά όσο μένουν, ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη τα οποία μένουν για να συνεχίσουν να υπονομεύουν και να μην αφήνουν τον καινούργιο αρχηγό να κάνει τις αλλαγές του και να δούμε αν θα πετύχει ή δεν θα πετύχει, αυτό πλέον είναι η αυτοκτονία του ίδιου κόμματος» τόνισε ο κ. Λούλης.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε η ελληνική πολιτική σκηνή μελλοντικά να φιλοξενεί ουσιαστικά δύο μεγάλα κόμματα, ένα Κεντροδεξιό και ένα Κεντροαριστερό, ο κ. Λούλης σχολίασε πως αυτή θα ήταν η ιδανική λύση.

«Δηλαδή, η χώρα να έχει ένα κεντροδεξιό κόμμα συγκροτημένο και η Νέα Δημοκρατία σε αυτό έχει κάνει βήματα, δεν είναι το τέλειο, αλλά έχει κάνει βήματα και από την άλλη πλευρά αυτή είναι μια ευκαιρία να το κάνει και η Κεντροαριστερά.

»Αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκολο να γίνει.

»Το ΠΑΣΟΚ επειδή έχει την αυταπάτη ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστεί μια πτώση, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θα σημειώσει θεαματική άνοδο, νομίζω ότι είναι βαθιά νυχτωμένο, γιατί πρέπει να αλλάξουν ριζικά αυτά τα κόμματα. Εάν ενωθούν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...