ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας για 28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα παράγοντας «ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας»

Νίκος Δένδιας για 28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα παράγοντας «ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Στη σημερινή επέτειο θέλω να δηλώσω την υπερηφάνεια για τις ιστορικές επιλογές της πατρίδας μας», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στην μεγάλη παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οποία ολοκληρώνεται το Σάββατο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το εορταστικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Οι δηλώσεις του Ν. Δένδια:

«Σήμερα, επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, θέλω να δηλώσω την υπερηφάνεια για τις ιστορικές επιλογές της πατρίδας μας και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας που στήριξαν διαχρονικά αυτές τις επιλογές.

»Είμαστε επίσης πολύ υπερήφανοι για τις ένστολες και τους ένστολους που παρέλασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

»Βέβαια, το ξέρετε όλοι, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αποδεικνύεται στις παρελάσεις. Αποδεικνύεται στο πεδίο.

»Απεδείχθη την 28η Οκτωβρίου του 1940.

»Απεδείχθη εσχάτως με την ανάσχεση της επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο την περίοδο 2019 – 2022, χάρη στις ισχυρές και ακμαίες ένοπλες δυνάμεις της, χάρη στο προσωπικό τους.

»Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δίκαιά της και να αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας».

Ο Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας παρέστη εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, απαιτεί θυσίες»

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Θεσσαλονίκη σε κινηματογραφικό ρυθμό – Το 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει αυλαία με την υποστήριξη της Allwyn

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

Νίκος Δένδιας: «Όλες οι σημαντικές ανθρώπινες προσπάθειες απαιτούν και συμβολική έκφανση – Τα μνημεία! – Αυτό το δίδαξαν οι πρόγονοί μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...