Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πόντιοι, Τουρκία,

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, είναι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την απέλαση ενός ακόμα Έλληνα Ποντιακής καταγωγής του Ιωάννη Κοροσίδη από τις τουρκικές Αρχές στην προσπάθεια του να επισκεφθεί την Τραπεζούντα του Πόντου την 29η Μαρτίου 2024.

«Ο Ιωάννης Κοροσίδης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «διακεκριμένος δάσκαλος Ποντιακών χορών και υπεύθυνος πολλών ταξιδιωτικών αποστολών στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου επί 15 έτη δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα όπως και το σύνολο των Ελλήνων απελαθέντων της τελευταίας τριετίας.

»Την 29η Μαρτίου ταξιδεύοντας από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθη ως κοινός εγκληματίας στο αεροδρόμιο και οδηγήθηκε στο κρατητήριο όπου του ανακοινώθηκε η απόφαση της Τουρκικής Δημοκρατίας που τον καθιστά ανεπιθύμητο στην χώρα χωρίς καμία αιτιολόγηση.

»Επί 12 ώρες κρατούμενος αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο πάτωμα χωρίς την φαρμακευτική αγωγή την οποία λαμβάνει παγίως, καθώς οι δεσμοφύλακες του, είχαν αφαιρέσει όλα τα προσωπικά του αντικείμενα πλην του κινητού του τηλεφώνου το οποίο από φόβο δεν χρησιμοποίησε.

»Επέστρεψε στην Ελλάδα την επομένη με την διαθέσιμη πτήση.

»Ο Ιωάννης Κοροσίδης επί έτη πολλά μεταλαμπαδεύει τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου σε Ευρωπαίους πολίτες από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη κυρίως Γερμανία Αυστρία και Ελβετία.

»Οι ταξιδιωτικές του αποστολές στην Τραπεζούντα ήταν κατά κύριο λόγο αποτελούμενες από μη Έλληνες αλλά Γερμανούς.

»Υπό την έννοια αυτή το θέμα λαμβάνει ευρύτερες Ευρωπαϊκές διαστάσεις καθώς μια χώρα, η Τουρκία, που επιθυμεί την διασύνδεση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και λαμβάνει τεράστια ποσά από το κοινό Ευρωπαϊκό ταμείο για μια σειρά απαιτήσεων της, φέρεται με έναν τόσο ανοίκειο και προκλητικό τρόπο σε ειρηνικούς υπηρέτες του Πολιτισμού της Λαογραφίας και του τουρισμού.

»Η Ελληνική Πολιτεία εν όψει του φετινού καλοκαιριού πρέπει να δράσει άμεσα εδώ και τώρα καθώς δεκάδες αποστολές Ελλήνων Ποντίων ήδη οργανώνονται με κατεύθυνση τον Εύξεινο Πόντο.

»Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από την Τουρκική για το πώς εννοεί η τελευταία την Διακήρυξη Φιλίας των Αθηνών της 7ης Δεκεμβρίου 2023.

»Με συλλήψεις Ελλήνων στα Τουρκικά κρατητήρια χωρίς την φαρμακευτική τους αγωγή, με στρώμα ύπνου το υγρό τσιμέντο στο πάτωμα χωρίς καμία αιτιολόγηση;

»Την ίδια στιγμή που η Ελληνική Πολιτεία με την διαδικασία της κάτ εξαίρεσιν βίζας εξπρές έχει επιτρέψει τον για 7 ημέρες “κατακλυσμό” Τούρκων στα νησιά του Αιγαίου τα οποία μάλιστα το Τουρκικό πολιτικό σύστημα θεωρούν ως υφαρπαγέντα από την Ελλάδα.

»Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει της θερινής περιόδου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

«Πράκτορες επιρροής» θα χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι «ξένων συμφερόντων»

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Τουρκία: Φουντώνουν οι φήμες για σχέδιο συνομωσίας ή πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...