Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κώστας Ήσυχος ανακάλυψε “τρεις εθνοτικές μειονότητες” στη Θράκη

Ο Κώστας Ήσυχος ανακάλυψε “τρεις εθνοτικές μειονότητες” στη Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνέντευξή του στο ON ALERT ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη μουσουλμανική κοινότητα – μειονότητα της Θράκης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην συμμερίζεται την άποψη Χριστόπουλου, ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι ένα “ενιαίο τουρκικό πράγμα”, αλλά έχει μια άλλη καινοφανή θέση.

Ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι “τρεις εθνοτικές μειονότητες, δεν είναι μόνο μία ενιαία μουσουλμανική, είναι οι αθίγγανοι, είναι οι Πομάκοι, είναι και οι τουρκογενείς”.

Προφανώς για κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο να αντιληφθούν αυτό που λένε οι διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, ότι έχουμε να κάνουμε με Έλληνες Μουσουλμάνους και όχι με εθνοτικές ή εθνικές μειονότητες.

Επίσης, ακόμα κι αν δεχτούμε αυτό που λέει ο Κώστας Ήσυχος ως ορθό, τότε προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα:

α) Γιατί πρέπει ειδικά οι Ρομά (αθίγγανοι) της Θράκης να θεωρούνται διαφορετική εθνοτική ομάδα, επειδή είναι μουσουλμάνοι, ενώ οι υπόλοιποι Ρομά (που είναι χριστιανοί) δεν διαχωρίζονται;

β) Γιατί οι Πομάκοι πρέπει να θεωρούνται διαφορετική εθνοτική ομάδα, όταν οι ίδιοι επιθυμούν να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες και να ισχυρίζονται, που είναι αληθές, ότι είναι απόγονοι των Αγριάνων, αρχαίας θρακικής φυλής που πολέμησε ως ιππείς στο πλευρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Επίσης, ο Κώστας Ήσυχος, αγνοεί προφανώς ότι οι Πομάκοι εξισλαμίστηκαν τον 17ο αιώνα και ότι οι ίδιοι ζήτησαν την ένωσή τους με την Ελλάδα στις αρχές του 20ου. Πώς, λοιπόν, ανθρώπους με ελληνική εθνική συνείδηση (αν και μουσουλμάνους) τους διαχωρίζει ως άλλη εθνοτική ομάδα;

γ) Και τέλος στην αναφορά του για τουρκογενείς. Ο Κώστας Ήσυχος οφείλει να γνωρίζει ότι αυτοί οι πληθυσμοί επίσης είναι αποτέλεσμα εξισλαμισμού και ουσιαστικά είναι οθωμανογενείς και όχι τουρκογενείς. Στη Θράκη ουδέποτε έγινε αποικισμός τουρκικών φυλών, δεν μαρτυριέται κάτι τέτοιο στα ιστορικά κείμενα. Οι σημερινοί “τουρκογενείς”, λοιπόν, είναι αποτέλεσμα εξισλαμισμού – εκτουρκισμού (“τούρκεψαν”, όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας) και η τουρκική τους ίσως συνείδηση οφείλεται στην ανεξέλεγκτη δράση του τουρκικού προξενείου, προηγουμένως αισθάνονταν Οθωμανοί, αλλά όχι Τούρκοι.

Επίσης, ας γνωρίζει ο Κώστας Ήσυχος (και όποιος άλλος ενδιαφέρεται) ότι οι μουσουλμάνοι στη Θράκη δεν είναι σουνίτες αλλά Αλεβίτες (επίσης απόδειξη ότι είναι εξισλαμισμένοι γηγενείς πληθυσμοί). Δυστυχώς, ο Αλεβιτισμός που διώκεται στην Τουρκία επιτρέπουμε να διώκεται και στη Θράκη και επίσης επιτρέπουμε το τουρκικό προξενείο όχι μόνο να επιβάλλει τη Σαρία αλλά και το σουνιτικό Ισλάμ.

Τα επισημαίνουμε αυτά με καλή πρόθεση, διότι την ώρα που η Τουρκία βράζει και αποδεικνύεται από πόσες μειονότητες αποτελείται το υποτιθέμενο τουρκικό έθνος (λέγεται ότι η Τουρκία είναι συνολικά 72 εθνότητες), εμείς να ανακαλύπτουμε Τούρκους εκεί που δεν υπάρχουν πράγματι δεν είναι και το πιο έξυπνο πράγμα…

Δείτε το βίντεο:

Broadcast live streaming video on Ustream

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Κτηνωδία στον Έβρο: 47 ζώα εντοπίστηκαν νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...