ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Δένδιας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)
Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν
Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI - Δημοσιοποίησαν αποσπάσματα στο διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Πληροφορήθηκα με μεγάλη χαρά ότι η Ελλάδα εξελέγη ως ένα από τα 5 Μη Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτηση στο «Χ».
«Όπως είχα επισημάνει, κατά την επίσημη παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας στην Νέα Υόρκη και την υποβολή της στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ (16/3/2023), η Ελλάδα αποτελεί σταθερό και ένθερμο υποστηρικτή των αρχών και των αξιών των Ηνωμένων Εθνών» τονίζει ο υπουργός.
«Πυξίδα της υποψηφιότητάς μας ήταν τα «3 Δ» (D): Διάλογος (Dialogue), Διπλωματία (Diplomacy), Δημοκρατία (Democracy) και έμβλημά της το δέντρο και το κλάδι της ελιάς, η οποία συμβολίζει από την εποχή της Αρχαιότητας την ειρήνη.
»Αυτές τις αξίες πρεσβεύει η Ελλάδα και επ’ ονόματι αυτών εξελέγη» προσθέτει.
«Η εκλογή αποτελεί επίσης δικαίωση μιας πολυετούς εθνικής προσπάθειας, την οποία συνέχισα και στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκα κατά τη θητεία μου ως υπουργός Εξωτερικών περί τις 70 χώρες.
»Και ήταν εξαιρετική ικανοποίηση για εμένα, το γεγονός πως όταν παρέδωσα το χαρτοφυλάκιο τον Μάιο του 2023, είχαμε ήδη εξασφαλίσει επαρκείς δεσμεύσεις για την υπερψήφιση της ελληνικής υποψηφιότητας» επισημαίνει.
«Με την εκλογή αυτή, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν και η οποία οφείλει να αποτελέσει οδηγό και για τις υποψηφιότητες της χώρας μας στα άλλα δύο όργανα των Ηνωμένων Εθνών (Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης), η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στο διεθνές στερέωμα.
»Και ότι με μέθοδο και οργάνωση μπορεί να επιτυγχάνει τους στόχους της» καταλήγει ο υπουργός.
























































