Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Άλλο ένα εκπαιδευτικό έγκλημα είναι προ των πυλών”

“Άλλο ένα εκπαιδευτικό έγκλημα είναι προ των πυλών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Άλλο ένα εκπαιδευτικό έγκλημα είναι προ των πυλών”, σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που καταδικάζουν τα όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο, για κάλυψη κενών θέσεων στα σχολεία από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Η τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, σχετικά με τις τοποθετήσεις Λοβέρδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν ξέρω, πως να χαρακτηρίσω την πρόσφατη κωμικοτραγική σκέψη του Υπουργείου περί εθελοντών εκπαιδευτικών. Ιλαρή, κενή, πρόχειρη, άστοχη και υποτιμητική είναι μερικοί προσδιορισμοί που θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας χρησιμοποιεί «πυροτεχνήματα» και προσπαθεί να μας ρίξει «στάχτη» στα μάτια.

Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για την τοποθέτηση 1.100 εθελοντών εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας προκειμένου να υπάρξει επάρκεια, γιατί όπως φαίνεται η πληρότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί. Σε μια τέτοια σκέψη δεν μπορούμε παρά να είμαστε σκληροί, καυστικοί και αμείλικτοι.

Άλλο ένα εκπαιδευτικό έγκλημα είναι προ των πυλών. Οι εκπαιδευτικοί μετά τη διαθεσιμότητα-απόλυση βρίσκονται πλέον σε ακόμα πιο μειονεκτική θέση. Υποτιμάται το έργο τους και η παιδαγωγική τους αξία. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού απαξιώνεται και δημιουργούμε εκπαιδευτικούς «ζητιάνους», δωροδοκώντας τους με μόρια ανόδου στον πίνακα κατάταξης.

Αυτή είναι η ανταπόδοση της προσφοράς των ανθρώπων που επιτελούν ένα νευραλγικό λειτούργημα; Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες το μέγεθος και την αξία της εκπαίδευσης. Αρνούνται να κατανοήσουν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κοινωνοί πνευματικών και ηθικών αξιών. Ελπίζω να μην προβεί το Υπουργείο στην εφαρμογή τέτοιων ανεπαίσχυντων αποφάσεων», δήλωσε η κ. Ξουλίδου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Βελόπουλος πέρασε το ΚΚΕ – Ακρίβεια και Τέμπη «καίνε» την κυβέρνηση

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ίδρυσε κόμμα τους «Δημοκράτες»

Κυνική δήλωση Πιερρακάκη: Χρειάζεται αλλαγή του άρθρου 16, αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Η Υγεία και η ζωή μας στα χέρια πολιτικού νάνου» – «Ζητείται ελπίς για την Παιδεία» (βίντεο)

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Με βαθμό 9,3 στα 20 η εισαγωγή στην Ιατρική

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...