Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρατζαφέρης: 6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς στο εξωτερικό

Καρατζαφέρης: 6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς στο εξωτερικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με Το Βήμα, από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών προκύπτει ότι σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό εντοπίστηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες που εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Την παραδειγματική τιμωρία του Γιώργου Καρατζαφέρη σε περίπτωση που τα δημοσιεύματα ευσταθούν ζήτησε μέσω της ΝΕΡΙΤ ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. “Ο πολιτικός πρέπει να είναι παράδειγμα, και σίγουρα να μην έχει οφσορ” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι πιθανές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Καρατζαφέρης, είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις οφσορ, ενώ γίνεται έρευνα και τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατ. ευρώ.

Οπως προκύπτει από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών στις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη, προκύπτει η συμμετοχή του στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd, που φέρεται να ήταν αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. Οπως προκύπτει από τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης που κατέθεσε ως βουλευτής της ΝΔ το 1994- για το οικονομικό έτος 1993- είναι ότι συμμετείχε στην Catalina Ltd.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.

Το αργότερο έως την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε η Επιτροπή να αποφασίσει την παραπομπή ή μη της υπόθεσης (ως προς το σκέλος των πόθεν έσχες), στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...