Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κριτές» του Δημοσίου οι πολίτες: Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Κριτές» του Δημοσίου οι πολίτες: Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε την Τρίτη 06/05 σε διυπουργική σύσκεψη όπου παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική αξιολόγηση δεκάδων υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα από τους πολίτες, μια διαδικασία μέσω της οποίας όπως τόνισε ζητείται από τους πολίτες να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους για να μπορεί και ο δημόσιος τομέας να γίνει καλύτερος με τον εντοπισμό των αδυναμιών του.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό σκοπός της πλατφόρμας που στήθηκε για την αξιολόγηση κεντρικών υπηρεσιών του Δημοσίου, όπως η ΑΑΔΕ, o ΕΦΚΑ, οι αστικές συγκοινωνίες, η συνταγογράφηση και υπηρεσίες των δήμων, είναι οι πολίτες να υποδεικνύουν τις δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού ώστε να βελτιώνονται οι υπηρεσίες που προσφέρει.

Το μεγάλο ζήτημα είναι, όμως, τι θα πράξει στη συνέχεια των «αξιολογήσεων» η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γιατί έτσι όπως πολιτεύεται είναι ευκολοδιάκριτη η προσπάθεια της να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τα τεράστια ζητήματα ουσίας που αντιμετωπίζει.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την κυβερνώσα παράταξη να βρίσκεται σε συνεχή κατρακύλα και να παγιώνει ποσοστά κάτω του 25%, παρά τα όσα επικοινωνιακά μέτρα έλαβε τους προηγούμενους μήνες, ο πανικός που τη διακατέχει είναι πλέον εμφανής.

Επιχειρεί να εμφανιστεί ως μια κυβέρνηση που την ενδιαφέρει η γνώμη της κοινωνίας και μάλιστα «επιστρατεύει» τους ίδιους τους πολίτες για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του κράτους, καλώντας τους να αξιολογήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω μια ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει στήσει.

Αλλά εδώ υπάρχει μια μεγάλη παγίδα για την κυβέρνηση, που νομίζει ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει πως δήθεν σέβεται τις απόψεις της κοινωνίας για τη λειτουργία του κράτους και καθιστά συμμέτοχους τους πολίτες για την λήψη μέτρων.

Εκ των πραγμάτων η αξιολόγηση της Εφορίας, τους ΕΦΚΑ, του Κτηματολογίου, της Υπηρεσίας Απασχόλησης, δεν μπορεί να είναι θετική από τους πολίτες αφού πράγματι οι υπηρεσίες αυτές δεν λειτουργούν και αυτό αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση, με το «απρόσωπο» της λειτουργίας τους, τις μεγάλες καθυστερήσεις, τις ατέλειωτες ουρές.

Και τότε τι θα συμβεί; Θα αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της η κυβέρνηση ή θα ρίξει τα βάρη στους δημοσίους υπαλλήλους και θα αναλωθεί σε νέες ψεύτικες υποσχέσεις περί μεταρρυθμίσεων;

Γιατί ο βασικός λόγος που οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν ικανοποιητικά για τους πολίτες, είναι πως δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό για να παρέχουν υπηρεσίες λόγω της εμμονικής άρνησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποδεχτεί την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και γενικότερα κάθε τι που είναι δημόσιο.

Γι’ αυτό δεν έχουμε δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, κοινωνική πολιτική. Και ο τελικός κριτής των υπηρεσιών του κράτους που πρέπει να είναι ο πολίτης δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ότι θα χρεώσει στην κυβέρνηση κι όχι στις απρόσωπες δημόσιες υπηρεσίες ή στους δημόσιους υπαλλήλους.

Εν τέλει η αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών θα καταλήξει σε αξιολόγηση της ίδιας της κυβέρνησης με ότι αυτό σημαίνει για το κυβερνών κόμμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Μητσοτάκης: Δηλώνει με αλαζονεία ότι θα έχει και πάλι αυτοδυναμία γιατί δεν υπάρχει άλλος

Δημοσκόπηση Marc: Τη δεύτερη θέση διεκδικεί το αναμενόμενο κόμμα Τσίπρα

Δημοσκόπηση GPO: 25,2% ΝΔ – 21,8% έως 33,8% ο Τσίπρας – Το 70% θέλει ο Μητσοτάκης να φύγει ΤΩΡΑ

Στην Αθήνα την Παρασκευή 28/11 η Ρομπέρτα Μέτσολα: Επίσημες συναντήσεις και εγκαίνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...