Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλος ο Φαραντούρης με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ που εξίσωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον αποσχιστή/κατοχικό Τατάρ του ψευδοκράτους

Έξαλλος ο Φαραντούρης με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ που εξίσωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον αποσχιστή/κατοχικό Τατάρ του ψευδοκράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μία οργισμένη ανάρτηση-δήλωση στο «Χ» το βράδυ της Δευτέρας 26/05, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πανεπιστημιακός, Νικόλας Φαραντούρης, κατήγγειλε την εκπρόσωπο του ΟΗΕ, που φέρεται να αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, «Πρόεδρο των Ελληνοκυπρίων», εξισώνοντάς τον με τον κατοχικό και αποσχιστή ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε άμεση αντίδραση από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, διάβημα προς τον ΟΗΕ και παρέμβαση της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας την προσφώνηση προσβλητική, καθώς υπονοεί ισοδυναμία μεταξύ της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας και του μη αναγνωρισμένου καθεστώτος στα κατεχόμενα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, με τον Χριστοδουλίδη ως Πρόεδρο, είναι το μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο, ενώ το αποσχιστικό και κατοχικό καθεστώς των Τουρκοκυπρίων υπό τον Τατάρ δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, πλην της Τουρκίας.

Η προσφώνηση αυτή θεωρείται ότι υπονομεύει την κυριαρχία της Κύπρου και ενισχύει την τουρκική ρητορική για λύση δύο κρατών, την οποία η Λευκωσία απορρίπτει κατηγορηματικά.

Η ΕΕ, μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, έχει κατά καιρούς υποστηρίξει τη θέση της Λευκωσίας για επανένωση του νησιού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, απορρίπτοντας τη λύση δύο κρατών.

Τα τουρκικά ΜΜΕ και η τουρκική αντιπροσωπεία φέρονται να εκμεταλλεύονται την κατάσταση, ενισχύοντας τη θέση τους για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Η Κύπρος, υπό τον Χριστοδουλίδη, επιμένει στη διπλωματική οδό για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που σταμάτησαν το 2017 στο Κραν Μοντανά, απορρίπτοντας κάθε συζήτηση για δύο κράτη.

Ο Νικόλας Φαραντούρης έγραψε:

«Μόλις η εκπρόσωπος του ΟΗΕ απεκάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστοδουλίδη “Πρόεδρο των Ελληνοκυπρίων” εξισώνοντάς τον με τον “Πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων Τατάρ”.

»Πανηγυριζουν Τουρκική αντιπροσωπεία και Τουρκικά ΜΜΕ.

»Ζητώ άμεση αντίδραση της Ελληνικής & της Κυπριακής Κυβέρνησης, διάβημα προς τον ΟΗΕ και παρέμβαση της ΕΕ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Ο τουρκεμένος Κούρδος γενίτσαρος Χακάν Φιντάν παριστάνει τώρα τον «προστάτη» (νταβατζή) της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...