ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Συνταγματική Αναθεώρηση,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να μπορεί η Βουλή, ακόμη και αν δεν είναι αναθεωρητική, να αλλάζει το Σύνταγμα , αλλά μόνο για μη θεμελιώδεις διατάξεις , εφόσον διαπιστώνεται ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία, πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Μιλώντας στην έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο Β. Μεϊμαράκης πρότεινε η Βουλή να έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις (πχ ευθύνη υπουργών) με πλειοψηφία 3/5 ή 4/5.
«Καταθέτω πρόταση για να μπορούμε να αποφεύγουμε τις αγκυλώσεις, τώρα, σε περίοδο κρίσης, σύμφωνα με την οποία ζητώ: Μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις να μπορούμε να τις τροποποιούμε ανεξάρτητα από το αν η Βουλή είναι Αναθεωρητική ή όχι, με εντολή της προηγούμενης με μια πολύ αυξημένη πλειοψηφία, 3\5ή 4\5», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.
























































