ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Συνταγματική Αναθεώρηση,


















































Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
«Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω» και για ανοιχτά σπίτια: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90%
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη - Ασφαλής ο Ερντογάν από... υγειονομική βόμβα
Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να μπορεί η Βουλή, ακόμη και αν δεν είναι αναθεωρητική, να αλλάζει το Σύνταγμα , αλλά μόνο για μη θεμελιώδεις διατάξεις , εφόσον διαπιστώνεται ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία, πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Μιλώντας στην έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο Β. Μεϊμαράκης πρότεινε η Βουλή να έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις (πχ ευθύνη υπουργών) με πλειοψηφία 3/5 ή 4/5.
«Καταθέτω πρόταση για να μπορούμε να αποφεύγουμε τις αγκυλώσεις, τώρα, σε περίοδο κρίσης, σύμφωνα με την οποία ζητώ: Μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις να μπορούμε να τις τροποποιούμε ανεξάρτητα από το αν η Βουλή είναι Αναθεωρητική ή όχι, με εντολή της προηγούμενης με μια πολύ αυξημένη πλειοψηφία, 3\5ή 4\5», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.
























































