ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Να μπορεί και η μη αναθεωρητική Βουλή να αλλάζει το Σύνταγμα”

“Να μπορεί και η μη αναθεωρητική Βουλή να αλλάζει το Σύνταγμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να μπορεί η Βουλή, ακόμη και αν δεν είναι αναθεωρητική, να αλλάζει το Σύνταγμα , αλλά μόνο για μη θεμελιώδεις διατάξεις , εφόσον διαπιστώνεται ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία, πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μιλώντας στην έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο Β. Μεϊμαράκης πρότεινε η Βουλή να έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις (πχ ευθύνη υπουργών) με πλειοψηφία 3/5 ή 4/5.

«Καταθέτω πρόταση για να μπορούμε να αποφεύγουμε τις αγκυλώσεις, τώρα, σε περίοδο κρίσης, σύμφωνα με την οποία ζητώ: Μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις να μπορούμε να τις τροποποιούμε ανεξάρτητα από το αν η Βουλή είναι Αναθεωρητική ή όχι, με εντολή της προηγούμενης με μια πολύ αυξημένη πλειοψηφία, 3\5ή 4\5», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυτά είναι τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών για το 2025 – Αναλυτικά οι δηλώσεις

Οικ. Πατριάρχης: «Θαυμάζομεν τό ἀρχαῖον Ἑλληνικόν πνεῦμα, τό ὁποῖον ἐδώρισεν εἰς τήν ἀνθρωπότητα τήν ἐλευθερίαν καί τήν δημοκρατίαν»

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση των υποκλοπών

Ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια ιδιωτικών παραρτημάτων με φόντο την υποβάθμιση των δημόσιων Πανεπιστημίων

Πράσινο «φως» από τη Βουλή για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...