ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DEFEA 2026: Ο Νίκος Δένδιας με την Ραντμίλα Σεκερίνσκα για τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή

DEFEA 2026: Ο Νίκος Δένδιας με την Ραντμίλα Σεκερίνσκα για τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο πλαίσιο του συνεδρίου DEFEA, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε συνάντηση με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και οι προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της επαφής τους, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της υλοποίησης της «Ατζέντας 2030».

Στο πλαίσιο του DEFEA Conference, 5 Μαΐου 2026, αναδεικνύονται οι κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Με την τεχνολογική εξέλιξη και τις υβριδικές απειλές να αναδιαμορφώνουν το διεθνές σκηνικό, το συνέδριο αποτελεί μια στρατηγική πλατφόρμα διαλόγου για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας και της καινοτομίας.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε συνεργασία με τον ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού), οι εργασίες επικεντρώνονται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες:

Μετασχηματισμός της Βιομηχανικής Βάσης και των Προμηθειών: Η ανάγκη για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη κάλυψη των αμυντικών αναγκών.

Αμυντική Καινοτομία και Μεταφορά Τεχνολογίας: Η ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής στο σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων.

Στρατηγική Αυτονομία και Αναδυόμενες Απειλές: Η θωράκιση έναντι νέων μορφών κινδύνου και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανεξαρτησίας.

Η διοργάνωση φιλοδοξεί να προωθήσει τον θεσμικό διάλογο και τη χάραξη πολιτικής, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ της αμυντικής βιομηχανίας και των φορέων λήψης αποφάσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηγετικός θρίαμβος Δένδια στο Συνέδριο της ΝΔ – Ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε τις «Καγκελαρίες των τεχνοκρατών» και κατασυνέτριψε τους «μισθοφόρους της εξουσίας»: «Η εξουσία στις δημοκρατίες ασκείται στο όνομα του λαού»

Νίκος Δένδιας: Όλα μας τα νησιά έχουν δικαιώματα – Οι αναθεωρητικές βλέψεις παραβιάζουν τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης

Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας – Τι συνέβη

Ο Νίκος Δένδιας για την επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης 14 Μαΐου 1920: «Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν για την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό»

Δημοσκόπηση Alco: Η κυβέρνηση φταίει για την ακρίβεια – Ο Ν. Δένδιας δημοφιλέστερος υπουργός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...