Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ήξεις αφήξεις από τον Αντώνη Σαμαρά για τις απαιτήσεις της τρόικας

Ήξεις αφήξεις από τον Αντώνη Σαμαρά για τις απαιτήσεις της τρόικας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ήξεις αφήξεις από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο μείζον ζήτημα της συνεννόησης με την τρόικα για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και της επιβολής νέων σκληρών μέτρων.

Ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, αρχικά έστειλε μήνυμα προς τους πιστωτές , να μην απαιτούν παράλογα μέτρα, αλλά στη συνέχεια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση του να υλοποιήσει τις απαιτήσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός , στην ομιλία του ανέφερε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καταστροφικές , όπως τις χαρακτήρισε, αποφάσεις για αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, για νέες περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις ΦΠΑ.

«Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με την τρόικα, αλλά παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχθεί», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «Οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας» .

Ωστόσο αμέσως μετά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για λήψη νέων μέτρων , λέγοντας ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι της επόμενης ημέρας και ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά «Εάν κάνουμε λάθος τότε θα πάρουμε μέτρα δημοσιονομικού κενού».

Επίσης, επανέλαβε πως «ασφαλώς και η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί τους στόχους της» ενώ τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης ανέφερε «κάποιοι αναρωτιούνται αν είναι βιώσιμο το χρέος. Η απάντηση έρχεται από τις αγορές. Είναι βιώσιμο, διεκδικούμε την περαιτέρω βελτίωση. Όταν κάποιοι επιμένουν ότι δεν είναι βιώσιμο στέλνουν μήνυμα στις αγορές να μη δανείζουν την Ελλάδα και τότε είσαι υποχρεωμένος να γυρίσεις να υπογράψεις υποχρεωτικό μνημόνιο. Το κάνουν γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά χωρίς μνημόνια».

Κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση ότι έχει «άγχος» για το πέρασμα της Ελλάδας στην επόμενη ημέρα, γιατί γνωρίζουν ότι, αν αυτό συμβεί, τότε εκείνοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και τόνισε ότι αυτή θα την διασφαλίσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εάν αυτό δεν συμβεί, υπογράμμισε, τότε θα πάμε σε εκλογές.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι για το λόγο αυτό, κάποιοι εκβιάζουν με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «φωτογραφίζοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις δηλώσεις του ότι, για να βρεθούν οι «180», θα πρέπει να υπάρξουν αποστάτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...