Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με άρωμα πρόωρων εκλογών η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Με άρωμα πρόωρων εκλογών η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με άρωμα εκλογών θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Σαμαρά–Βενιζέλου που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Όπως αναμένεται στο επίκεντρο της συζήτησης του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, πρωτίστως θα βρεθεί το ζήτημα που ανέκυψε με τις αντιδιαμετρικές δηλώσεις που έκαναν την Πέμπτη , αλλά και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά το αδιέξοδο που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σαμαράς και Βενιζέλος, όπως έχουν δείξει μέχρι σήμερα, δεν επιθυμούν να «σπάσουν» την συμμαχία τους, ιδιαίτερα αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο για την χώρα, αλλά και για το μέλλον της συγκυβέρνησης και των κομμάτων τους.

Στη συνάντηση τους, όπως αναφέρουν κύκλοι και των δύο πλευρών, θα επιχειρηθεί για άλλα μια φορά να υπάρξει συγκερασμός απόψεων, αλλά και να υποβαθμιστούν οι όποιες εντυπώσεις προκλήθηκαν από τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος Βενιζέλου από τη Βασιλεία της Ελβετίας και τη σύνοδο του ΟΑΣΕ, δήλωσε ότι «οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού», δήλωση που άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τας μέτρα που θα ληφθούν μετά τις παράλογες απαιτήσεις των πιστωτών μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, έσπευσε αμέσως να κλείσει το θέμα των πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά σε διάλογό που είχε στη Βουλή με δημοσιογράφους «Εκλογές; Ποιες εκλογές; Εγώ δεν έχω».

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες, κυρίως εξ αιτίας της στάσης των εταίρων και δανειστών μας. Άλλωστε και ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ερωτηθείς σχετικά μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , απάντησε σιβυλλικά «θα δούμε».

Στο όλο πολιτικό σκηνικό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι οι κινήσεις των πιστωτών μας επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα τους στο Παρίσι προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ότι δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει αν η στάση τους και οι απαιτήσεις τους οδηγήσουν την Ελλάδα σε εκλογές, ούτε για το ποιος θα τις κερδίσει.

Η τακτική αυτή της τρόικας έχει θορυβήσει αν όχι τρομάξει Σαμαρά και Βενιζέλο, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση το πλέον πιθανό, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι η μεν Νέα Δημοκρατία να έρθει δεύτερη αρκετές μονάδες πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, το δε ΠΑΣΟΚ να πέσει ακόμη και πιο χαμηλά από το ποσοστό του στις ευρωεκλογές.

Όλα δείχνουν, όμως, ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποφύγει την επέκταση του Μνημονίου, μια εξέλιξη που θα δυναμιτίσει όλο το επικοινωνιακό σχεδιασμό της συγκυβέρνησης, που είχε ως αιχμή της επικοινωνιακής πολιτικής της την έξοδο από το Μνημόνιο.

Πρόωρες εκλογές, πάντως, δεν επιθυμούν εκτός από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα αποτελέσουν την αιτία της εξόδου τους από την πολιτική σκηνή της χώρας. Ήδη, την Πέμπτη έγινε κίνηση περίπου 20 ανεξάρτητων βουλευτών, που ζητούν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και συνταγματική αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή, πετώντας και ως τυράκι στη φάκα της κοινής γνώμης, ότι μπορούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσουν ταυτόχρονα και την ημερομηνία των εθνικών εκλογών για μέσα στο 2015.

Βεβαίως, οι «ανεξάρτητοι» αυτοί βουλευτές έχουν στην πλειοψηφία τους ρίζες από το ΠΑΣΟΚ και την χειμαζόμενη ΔΗΜΑΡ.

Σαμαράς και Βενιζέλος, είναι βέβαιο ότι θα βάλουν στο τραπέζι όλα αυτά τα δεδομένα, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, ενώ φαίνεται ότι δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα η ψηφοφορία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, καθώς ότι θα ψηφιστεί δεν θα εφαρμοστεί, αφού η τρόικα θα απαιτήσει και θα πετύχει αλλαγές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...