Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kοντά στο να αποφασίσουν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Kοντά στο να αποφασίσουν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκπομπή Ανατροπή, το μεσημέρι της Δευτέρας οριστικοποιήθηκε η απόφαση για την επίσπευση της έναρξης της διαδικασίας εκλογής του νέου Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος, επίσης, σημείωσε ότι δεν έχει καταλήξει μαζί με τον πρωθυπουργό στο πρόσωπο που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όπως είπε, το πρόσωπο αυτό δεν θα απηχεί μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά πρόθεση των δύο κυβερνητικών εταίρων ειναι να απηχεί όλο το εύρος των δυνάμεων που συσπειρώνονται και θέλουν να βρεθεί Πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου, συμπλήρωσε ότι έχει μεγάλη σημασία να είναι μετριοπαθής και συναινετικός και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ειναι γυναίκα.

Σε ό,τι αφορά στην επίσπευση της έναρξης της διαδικασίας είπε ότι αυτό αποφασίστηκε για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας και για να αποτραπεί η λήψη νέα σκληρών μέτρων.

Επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τέτοιου είδους βίαιες αντιδράσεις, καταγγελίες, προτροπές στους βουλευτές να καταψηφίσουν την κυβέρνηση δια της καταψήφισης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είπε, επίσης, πως η αντιπολίτευση δεν ζητάει απλά εκλογές, δηλώνει προς τα έξω ότι δεν σέβεται τη συνέχεια του κράτους, ότι δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε τους πολίτες και τις σώφρονες πολιτικές δυνάμεις του τόπου τώρα που “έχουμε τελειώσει και έχουμε φάει το γάιδαρο και όλη σχεδόν την ουρά” να βοηθήσουν ώστε να μην περάσουμε την περιπέτεια. “Η βουλή βρίσκεται σε απόλυτη επαφή με την κοινωνία”, εκτίμησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...