Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: “Ο Σταύρος Δήμας είναι η καλύτερη επιλογή για Πρόεδρος Δημοκρατίας”

Σαμαράς: “Ο Σταύρος Δήμας είναι η καλύτερη επιλογή για Πρόεδρος Δημοκρατίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα επισπεύδοντας την εκλογή Προέδρου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Η χώρα με την εκλογή του και στις τρεις ψηφοφορίες, είναι έτοιμη να προχωρήσει στη επόμενη μέρα της σταθερότητας και της ανάπτυξης» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ενώ είχαμε σταθεροποιήσει την οικονομία δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα αστάθειας μέσα στη χώρα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό… Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως τη σταθερότητα επισπεύδοντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα όταν θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα και η χώρα θα είναι έτοιμη να μπει στην μετά μνημόνιο εποχή» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Δήμα ως ένα πρόσωπο κύρους, που εμπνέει σεβασμό, εμπιστοσύνη και ενώνει.

«Επιλέξαμε την καλύτερη υποψηφιότητα που τιμήθηκε με ιδιαίτερες διακρίσεις, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος, που εκτιμά η κοινωνία, αλλά και σέβεται η διεθνής κοινότητα. Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που εμπνέει σεβασμό, εμπιστοσύνη και ενώνει» δήλωσε.

«Ο Σταύρος Δήμας είναι η καλύτερη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είναι θέμα προσώπου, δεν έχουμε αρνητική άποψη για τον Σταύρο Δήμα δεν μπαίνουμε σε ονοματολογία» ήταν η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου για τον πρώην κοινοτικό επίτροπο, που θα είναι ο υποψήφιος της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, είναι να πείσει όσο το δυνατό περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές να μην ψηφίσουν Πρόεδρο, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και στη συνέχεια να ζητήσει ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό.

Η Πολιτική Γραμματεία, που θα συνεδριάζει συνεχώς τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει τους επιμέρους χειρισμούς αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των κυβερνητικών επιχειρημάτων, αλλά, κυρίως, τις επιθέσεις που αναμένεται να δεχθεί από τον ξένο τύπο αλλά και διάφορους αξιωματούχους της ΕΕ, που διαφωνούν με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η χώρα βιώνει πολιτικό αδιέξοδο και η μόνη λύση είναι οι εκλογές, η κυβέρνηση είναι αδύναμη δεν μπορεί να περάσει τα πολύ σκληρά μέτρα που έχει συμφωνήσει» δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

«Οι εκλογές είναι η καλύτερη λύση με μια νέα κυβέρνηση με καθαρή λαϊκή εντολή» εξήγησε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Δεν μπορεί να αναπαράγεται πλεόνασμα 6 με 7 δισεκ. ευρώ το χρόνο εμποδίζει αυτό την ανάπτυξη» σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...