Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι 180 για την εκλογή Προέδρου φέρνουν… αποκαλύψεις και σεισμό

Οι 180 για την εκλογή Προέδρου φέρνουν… αποκαλύψεις και σεισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τελεί εδώ και 24 ώρες το Μέγαρο Μαξίμου για ένα εικοσαήμερο φωτιά, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που έχει οριστεί ως η ημέρα της τρίτης προσπάθειας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που απαιτεί 180 βουλευτές.

Στο κυβερνητικό επιτελείο, γνωρίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν παρέλθει και βρίσκονται στα τελευταία μέτρα της κούρσας, εντείνονται οι επαφές με όλους τους βουλευτές που εκτιμάται ότι μπορούν να πειστούν με το κατάλληλο «μασάζ» για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.

Η επιλογή εξάλλου του πρώην Επιτρόπου ήταν στη λογική ότι πρόκειται για πολιτικό άνδρα με μετριοπαθές προφίλ που θα σταθεί ικανός να συσπειρώσει τον πολιτικό κόσμο από τις παρυφές της κεντροαριστεράς μέχρι και τη λαϊκή Δεξιά.

Με τη ΔΗΜΑΡ να επισημοποιεί το γάμο με το ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πετυχαίνει τον πρώτο «πόντο» στα σημεία για την προεδρική εκλογή, όλο το κυβερνητικό επιτελείο έχει πέσει πάνω στις δύο βασικές δεξαμενές βουλευτών, από όπου μπορούν να αντληθούν ψήφοι που θα προσμετρηθούν σε αυτές των βουλευτών των δύο κυβερνώντων κομμάτων και οι οποίες ανέρχονται σε 155.

Αυτές δεν είναι άλλες από τους «άστεγους» του Κοινοβουλίου, τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τις επαφές σύμφωνα με πληροφορίες του tribune έχουν αναλάβει ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, προτάσσοντας την κρισιμότητα της εκλογής του Προέδρου υπό τη δαμόκλειο σπάθη της πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ σκληρές, καθώς πλέον στο… και πέντε οι βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα τηρήσουν μία στάση απέναντι στην κυβερνητική επιλογή, εφόσον πειστούν πρέπει να υπερκεράσουν και το εμπόδιο του πολιτικού βάρους της κυβίστησης ολκής, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις διαβουλεύσεις, πολλώ δεν μάλλον και εν μέσω τεταμένου πολιτικού κλίματος με εκατέρωθεν βολές για αποστασίες και χρηματισμούς βουλευτών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του tribune, οι διαβουλεύσεις ένεκα της κρισιμότητας της κατάστασης και του περιορισμένου χρόνου, διεξάγονται σε… όλα τα επίπεδα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν τις προσεχείς ημέρες να σκάσουν βόμβες αποκαλύψεων για υποθέσεις με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ακόμα και εκ των πλέον προβεβλημένων…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...