Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμηλώνει τον πήχη η κυβέρνηση – 170 βουλευτές ο στόχος στην πρώτη ψηφοφορία

Χαμηλώνει τον πήχη η κυβέρνηση – 170 βουλευτές ο στόχος στην πρώτη ψηφοφορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών τους στην κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ειδικότερα στην πρώτη ψηφοφορία, θεωρώντας ικανοποιητικό έναν αριθμό κοντά στους 170 βουλευτές.

Όπως ανέφεραν στο tribune.gr, στελέχη της κυβέρνησης, οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και βουλευτών από τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, δεν δίνουν ευοίωνες προοπτικές για το επιθυμητό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει αναστροφή του κλίματος και ειδικότερα στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία και τελικά να επιτευχθεί ο στόχος των 180 βουλευτών.

Ο νέος εφικτός στόχος , πάντως, για τις δύο πρώτες ψηφοφορίες στη Βουλή, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς παράγοντες είναι ένας αριθμός γύρω στους 170.

Ειδικά αν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, κατά την πρώτη ψηφοφορία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, τότε μπορεί να υπάρξει εν τέλει εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, στην τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου.

Σύσσωμος ο μηχανισμός των δυο κομμάτων , εργάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου, ρίχνοντας το βάρος στην προσέλκυση κυρίως των ανεξάρτητων βουλευτών, ο οποίος θεωρείται η καταλληλότερη δεξαμενή για την συμπλήρωση των απαιτούμενων ψήφων.

Σημειώνεται ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 155 ψήφους, ενώ ο αριθμός των ανεξάρτητων φθάνει τους 24 βουλευτές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται προσπάθειες να πεισθούν για την «ανάγκη» εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και βουλευτές των άλλων κομμάτων και κυρίως των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.

Στη μάχη , όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει ριχθεί και ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Σταύρος Δήμας, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει ένα κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και κυρίως με τους ανεξάρτητους και όσους έχουν εκφραστεί θετικά για την υποψηφιότητα του.

Σε ότι αφορά τα σενάρια περί αλλαγής υποψηφιότητας στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, ιδιαίτερα αν δεν υπάρξει στις πρώτες δυο ψηφοφορίες ικανοποιητικό αποτέλεσμα , αυτά έχουν διαψευστεί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν , ο Αντώνης Σαμαράς θα προβεί και αυτός προσωπικά σε επαφές με βουλευτές για το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου.

Παράλληλα, πάντως, όλος ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς όπως διαμηνύουν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...