Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

MRB: Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με 31% στην εκτίμηση ψήφου

MRB: Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με 31% στην εκτίμηση ψήφου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MRB, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν και οι τελευταίες έρευνες της MRB, καθώς προηγείται και στην πρόθεση ψήφου από 3,2% έως 4% και στην εκτίμηση ψήφου όπου το ποσοστό του βρίσκεται στο 31%.

Αναλυτικότερα:

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4% στην πρόθεση ψήφου έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της MRB.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 24,3% με την Ν.Δ. να ακολουθεί με 20,3% και ακολουθούν το Ποτάμι με 6%,το ΠΑΣΟΚ με 5,2% , το ΚΚΕ με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3% , ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,7% και η ΔΗΜΑΡ με 1,2%. «Αλλο Κόμμα» επέλεξε το 6,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,5%.

WEB-ΠΡΟΘΕΣΗ-ΤΑΣΕΙΣ

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έγινε στο πλαίσιο των εξαμηνιαίων τάσεων που καταγράφει της MRB, και πριν την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η MRB, προέβη σε νέα τηλεφωνική έρευνα , μετά τις εξελίξεις αυτές, με την ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μειώνεται στο 3,2%.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεφωνική έρευνα συγκεντρώνει το 24,2%, δηλαδή δεν σημειώνει καμία ουσιαστική μεταβολή, ενώ η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 21%, παρουσιάζοντας μια οριακή άνοδο του 0,7%. Ακολουθούν: «Το Ποτάμι» με 5,7%, ΠΑΣΟΚ με 5,5%, ΚΚΕ με 5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,8% και ΔΗΜΑΡ με 1,5%. «Αλλο Κόμμα» επέλεξε στην τηλεφωνική έρευνα το 6,6% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,4%.

WEB-ΠΡΟΘΕΣΗ-ΤΗΛ

Στην εκτίμηση ψήφου των βουλευτικών εκλογών τα ποσοστά των κομμάτων στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB (03-10/12)ήταν τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ 31,0%, Ν.Δ. 25,9%, «Το Ποτάμι» 7,6%, ΠΑΣΟΚ 6,6%, ΚΚΕ 6,5%, Χρυσή Αυγή 6,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,2%, Δημοκρατική Αριστερά 1,5% και «Άλλο Κόμμα» 8,5%.

WEB-ΕΚΤΙΜΗΣΗ-ΤΑΣΕΙΣ

Τα αντίστοιχα ποσοστά της εκτίμησης ψήφου των βουλευτικών εκλογών όπως καταγράφονται στην τηλεφωνική έρευνα με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (10-13/12) διαμορφώθηκαν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 30,8%, Ν.Δ. 26,7%, «Το Ποτάμι» 7,3%, ΠΑΣΟΚ 7,0%, ΚΚΕ 6,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,6% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,3%, ΔΗΜΑΡ 1,9% και «Άλλο Κόμμα» 8,3%.

WEB-ΕΚΤΙΜΗΣΗ-ΤΗΛ

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 61,7%, έναντι 20,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί το «Κανένα Κόμμα» με 3,6%, «Άλλο Κόμμα» με 1,2% και «Δεν ξέρω… Δεν απαντώ» με ποσοστό 12,9%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...