Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξτρεμιστές Ινδουϊστές προσπάθησαν να κάψουν ζωντανό Πάστορα και τη γυναίκα του

Εξτρεμιστές Ινδουϊστές προσπάθησαν να κάψουν ζωντανό Πάστορα και τη γυναίκα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο άνδρες, εξτρεμιστές ινδουϊστές, οπλισμένοι με μαχαίρια χτύπησαν άσχημα έναν χριστιανό πάστορα και την έγκυο γυναίκα του μέσα σε μια εκκλησία της περιοχής Μπαστάρ, στην επαρχία Τσατίσγκαρ, στην κεντρική Ινδία.

Οι δράστες κατηγορούνται ότι εκτός τον ξυλοδαρμό έβαλαν φωτιά στη χριστιανική Βίβλο και σε διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με το Hindustan Times, το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το απόγευμα στο χωριό Καραντζί.

Οι εξτρεμιστές για να εισέλθουν στην εκκλησία συστήθηκαν στον πάστορα ότι δήθεν ανήκαν σε άλλη χριστιανική ομολογία και εξέφρασαν την επιθυμία να προσευχηθούν.

Μόλις τους άνοιξε και μπήκαν μέσα, τον ξυλοκόπησαν και έριξαν το πετρέλαιο που είχαν μαζί τους πάνω στη Βίβλο, στα έπιπλα και σε εκκλησιαστικά αντικείμενα. Ύστερα τους έβαλαν φωτιά.

Ο πρόεδρος του Χριστιανικού Φόρουμ της Τσατίσγκαρ, Αρούν Παναλάλ, ισχυρίζεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από άνδρες της οργάνωσης Μπατζράνγκ Νταλ (Bajrang Dal) και κατηγόρησε την Αστυνομία ότι συγκαλύπτει το περιστατικό.

Η Μπατζράνγκ Νταλ είναι μια εθνικιστική – αντιιμπεριαλιστική ινδουϊστική οργάνωση που ιδρύθηκε για να αναχαιτίσει και να αντιστρέψει τόσο την επέλαση του Ισλάμ στην Ινδία όσο και του προτεσταντικού χριστιανισμού ως κατάλοιπο της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Η Μπατζράνγκ Νταλ αν και έχει διακηρύξει ότι τάσσεται υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας, ωστόσο, παρακολουθεί στενά τις δράσεις των χριστιανών ιεραποστόλων, οι οποίοι στοχεύουν στις φτωχότερες τάξεις των ινδουϊστών προσπαθώντας με τα γνωστά χριστιανικά “ταξίματα” περί αγάπης και ισότητας να προσηλυτίσουν ινδουϊστές.

“Αυτή είναι η τρίτη επίθεση σε θρησκευτικό κτίριο της χριστιανικής κοινότητας στην περιοχή. Πραγματοποιήθηκε από τους μπράβους της Μπατζράνγκ Νταλ. Η Αστυνομία προσπαθεί να το συγκαλύψει”, ισχυρίστηκε ο Παναλάλ.

Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ένα μαχαίρι, ένα σφυρί, ένα σπαθί και έναν τενεκέ πετρέλαιο.

Ο Παναλάλ κατηγόρησε τους ινδουϊστές εξτρεμιστές ότι περιέλουσαν με πετρέλαιο και τον πάστορα Ντινάθ όπως και την έγκυο σύζυγό του, Μίνα, και προσπάθησαν να τους κάψουν ζωντανούς αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Η Αστυνομία από την πλευρά της ερευνά το περιστατικό ενώ τοποθέτησε αστυνομική φρουρά το βράδυ στην εκκλησία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Κύπρος: Ο Ταμασού Ησαΐας ασυνθηκολόγητος απέναντι στη δεισιδαιμονία – Καλεί τα θύματα της αγυρτείας να την καταγγείλουν

Τρίχρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τίμησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr