Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχεδόν 700 καθολικοί ιερείς καταγγέλθηκαν για παιδεραστία τις τελευταίες δεκαετίες στο Ιλινόις

Σχεδόν 700 καθολικοί ιερείς καταγγέλθηκαν για παιδεραστία τις τελευταίες δεκαετίες στο Ιλινόις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταγγελίες σε βάρος σχεδόν 700 ρωμαιοκαθολικών ιερέων για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων στις αρχιεπισκοπές του Ιλινόις έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη εισαγγελέας της αμερικανικής πολιτείας.

Όπως γνωστοποίησε η εισαγγελέας Λίσα Μάντιγκαν σε προκαταρκτική αναφορά της, η ρωμαιοκαθολική ιεραρχία του Ιλινόις έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 185 ιερέων σε βάρος των οποίων διατυπώθηκαν σοβαρές κατηγορίες, αλλά η εξέταση των αρχείων των αρχιεπισκοπών από τις υπηρεσίες της εισαγγελίας της πολιτείας κατέδειξε πως ήταν ενήμερες για «καταγγελίες σε βάρος τουλάχιστον 500 ιερέων επιπλέον».

Στη μεγάλη πλειονότητα των υποθέσεων αυτών, δεν διενεργήθηκαν οι προσήκουσες έρευνες ή δεν έγινε απολύτως καμία έρευνα, πρόσθεσε η εισαγγελέας, στηλιτεύοντας το γεγονός πως δεν υπήρξαν προσφυγές στην αμερικανική δικαιοσύνη για τις υποθέσεις αυτές.

«Τα πρώτα στάδια της έρευνάς μας απέδειξαν ήδη ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι ανίκανη να αστυνομεύει τον εαυτό της», υπογράμμισε η Μάντιγκαν σε ανακοίνωσή της.

«Οι καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανηλίκου, ακόμη κι αν αφορούν υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν πριν από πολλά χρόνια, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται σαν εσωτερική υπόθεση» της ρωμαιοκαθολικής εκκλησιαστικής ιεραρχίας, συμπλήρωσε η ίδια.

Η εισαγγελέας άρχισε να διενεργεί έρευνα για τις υποθέσεις αυτές μετά τη δημοσιοποίηση, το καλοκαίρι, μιας συγκλονιστικής έκθεσης για τα εγκλήματα ιερωμένων στην Πενσιλβάνια, με θύματα πάνω από 1.000 παιδιά επί δεκαετίες.

Εν μέσω του σάλου που ξέσπασε, ο αρχιεπίσκοπος της Ουάσιγκτον, καρδινάλιος Ντόναλντ Γουέρλ, που κατηγορήθηκε πως διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στη συγκάλυψη των υποθέσεων αυτών, αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του.

Οι αρχιεπισκοπές άρχισαν να δημοσιοποιούν «μαύρες λίστες» και περίπου δέκα αμερικανικές Πολιτείες διενεργούν πλέον έρευνες για τις υποθέσεις στις οποίες ενέχονται ιερείς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr