Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουφτής Β. Λιβάνου: Τζιχαντιστές προβοκάτορες θέλουν αποσταθεροποίηση

Μουφτής Β. Λιβάνου: Τζιχαντιστές προβοκάτορες θέλουν αποσταθεροποίηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ύπαρξη πέμπτης φάλαγγας η οποία εργάζεται για να αποσταθεροποίηση της Τρίπολης, κατήγγειλε ο Μουφτής του βορείου Λιβάνου, σεΐχης Μαλέκ Αλ Σαάρ (Malek al-Shaar), κατηγορώντας για τις πρόσφατες επιθέσεις στον στρατό του Λιβάνου ξένους προβοκάτορες.

“Ό,τι συμβαίνει είναι πράξεις ξένων ατόμων. Δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των κατοίκων του βόρειου Λιβάνου και του στρατού, ούτε μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, ούτε μεταξύ σιιτών και σουνιτών, αλλά υπάρχει μια πέμπτη φάλαγγα η οποία επιδιώκει αποσταθεροποίηση”, είπε ο Μουφτής μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιωάννη στο μοναστήρι Μπαλαμάντ κοντά στην Τρίπολη.

“Αλλά η Τρίπολη και το βόρειο Λίβανο θα παραμείνουν με την καρδιά τους γεμάτη αγάπη, ενότητα και συνεργασία και νομίζω ότι όλες οι θρησκευτικές προσωπικότητες της χώρας θα δράσουν υπέρ τη ασφάλειας και του εθνικού μας συμφέροντος”, συμπλήρωσε ο Μουφτής.

Ο Σαάρ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στον στρατό του Λιβάνου, με έναν 19χρονο στρατιώτη να σκοτώνεται την Παρασκευή ενώ επέβαινε σε ένα στρατιωτικό λεωφορείο καθ οδόν προς την Τρίπολη.

Στις 23 Σεπτεμβρίου ένοπλοι πυροβόλησαν έναν στρατιώτη στην Τρίπολη. Ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στην Τρίπολη στις 7 Οκτωβρίου, ενώ δύο ημέρες πριν ακόμα ένας στρατιώτης του Λιβάνου σκοτώθηκε στην Ακάρ από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τον πυροβόλησαν.

Οι επιθέσεις θεωρούνται απόνερα των μαχών που έδωσε τον Αύγουστο ο στρατός του Λιβάνου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στην Αλ Νούσρα στη βορειοανατολική λιβανέζικη πόλη Αρσάλ. Οι ένοπλοι ακόμα κρατούν ομήρους 27 στρατιώτες και αστυνομικούς του Λιβάνου που έπιασαν σε εκείνες τις μάχες.

Ο Μουφτής είπε ακόμα στους δημοσιογράφους ότι συζήτησε με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής Χριστιανών και Μουσουλμάνων που θα γίνει, δηλώνοντας ότι “η Σύνοδος Κορυφής θα είναι μια ευκαιρία να υψώσουμε μια κοινή φωνή υπερασπιζόμενοι τις εθνικές μας αρχές”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr