Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μητρόπολη Ταμασού τίμησε τις εθνικές επετείους 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955

Η Μητρόπολη Ταμασού τίμησε τις εθνικές επετείους 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο, 1 Απριλίου 2023, τελέστηκε δοξολογία για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς.

Της δοξολογίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπροσωπών την Κυπριακή Κυβέρνηση, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος στο μεστό νοημάτων αλλά και εθνικό παλμό λόγο του αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή της 1ης Απριλίου, τόνισε τη θυσία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και υπογράμμισε την ευθύνη που έχουν οι επόμενες γενεές να διατηρήσουν άσβεστη την φλόγα του ευ αγωνίζεσθαι υπέρ της πατρίδος με το ήθος, τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον κυπριακό λαό.

Παρόντες τόσο στη δοξολογία όσο και στην παρέλαση ήταν εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του Δημοκρατικου Συναγερμού, βουλευτής Σάβια Ορφανίδου, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, κ. Αλέκος Τρυφωνίδης, ο τέως Κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Μάριος Πελεκάνος, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, κ. Μάριος Παναγίδης, οι Δήμαρχοι Λακατάμειας, κ. Φωτούλα Χατζήπαπα, Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ, Ακανθούς, κ. Ελένη Χατζήμιχαηλ, ο εκπρόσωπος της 2ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στην Κλήρου, Συνταγματάρχης Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο εκπρόσωπος της ΕΛΔΥΚ, ο Σταθμάρχης Αστυνομίας Λακατάμειας, ανώτερος υπαστυνόμος κ. Λοΐζος Ιωνά, θρονικοί επίτροποι, ο πρόεδρος ένωσης κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης, οι κοινοτάρχες των κοινοτήτων της Μητροπόλεως Επισκοπειού, Πάνω και Κάτω Δευτεράς, Εργατών, Πολιτικού, Καμπιών, Ψημολόφου, Συνοικισμού Ανθούπολης, προέδροι των Χριστιανικών Συνδέσμων της Μητροπόλεως, τοπικοί παράγοντες, προέδροι και εκπρόσωποι άλλων οργανωμένων συνόλων και φορέων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, στην οποία συμμετείχαν 74 οργανωμένα σύνολα όπως Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Κατηχητικά, Σωματεία, Κέντρα νεότητας, οι Χριστιανικοί σύνδεσμοι της Μητροπολιτικής περιφέρειας, εθνοφύλακες, ο ποδηλατικός όμιλος «Άγιος Μνάσων», το ΚΕΝΘΕΑ, του οποίου πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, το ΚΥΚΑΤ και το πυροσβεστικό όχημα της Μητροπόλεως.

Χρέη Τελετάρχου εκτελούσε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, ενώ χρέη εκφωνητή της παρέλασης εκτελούσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr