Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρήνος στη Άρση Βαρών – “Έφυγε” από τη ζωή Έλληνας Ολυμπιονίκης

Θρήνος στη Άρση Βαρών – “Έφυγε” από τη ζωή Έλληνας Ολυμπιονίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρση Βαρών, Έλληνες Ολυμπιονίκες,

Η ελληνική Άρση Βαρών θρηνεί τον αναπάντεχο χαμό ενός μέλους της μεγάλης οικογένειάς της. Ο Γιάννης Τσιντσάρης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή αργά το βράδυ, σε ηλικία μόλις 55 ετών.

Ίσως το κορυφαίο στέλεχος της εθνικής ομάδας τη δεκαετία του 1980, ο Τσιντσάρης είχε «αγγίξει» το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, όπου κατέκτησε την 4η θέση.

Γέννημα-θρέμμα Σερραίος και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, υπήρξε ουσιαστικά ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παλιά και τη επόμενη, την «χρυσή» γενιά της Αρσης Βαρών.

Τελευταία επιτυχία του ήταν το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αθήνας το 1991. Μετά το τέλος της αθλητικής του σταδιοδρομίας διετέλεσε για πολλά χρόνια προπονητής που ανέδειξε αρκετούς πρωταθλητές οι οποίοι στελέχωσαν τις εθνικές ομάδες.

Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη στον ιερό ναό κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα) Σερρών.

«Η οικογένεια της Αρσης Βαρών είναι από σήμερα φτωχότερη και θρηνεί το χαμό του Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη. Σε ηλικία μόλις 55 χρονών έφυγε από τη ζωή ο Σερραίος πρωταθλητής που είχε κατακτήσει την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ θα ήθελαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στις 8-2-1962 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και αφού είχε ασχοληθεί αρχικά με την σφυροβολία και την πάλη, το 1977 γνώρισε το άθλημα της Αρσης Βαρών και όπως έλεγε και ο ίδιος «πέρασα από πολλά αθλήματα, αλλά με κέρδισε η Αρση Βαρών. Δεν την διάλεξα εγώ, αυτή με διάλεξε».

Έκτοτε αφιέρωσε τη ζωή του στο άθλημα των δυνατών. Τελευταίος του μεγάλος αγώνας ήταν το 1992 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, όπου με 350κ. στο σύνολο κατέλαβε την 10η θέση», αναφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ασημένιος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο (βίντεο)

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Τεντόγλου

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κορακάκη

Μίλτος Τεντόγλου: «Μπορώ να κάνω 8,40 όποτε θέλω» – Προσβολή για όλους η ακύρωσή μου

Μίλτος Τεντόγλου: Πρώτος στον κόσμο για το 2023 με 8,41μ. στο άλμα εις μήκος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr