Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισόπαλο το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Ισόπαλο το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ποδόσφαιρο,

Το γκολ του Αντρέ Σιμόες στο 80ο λεπτό, «απάντησε» στο προβάδισμα που είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός από το 55’ με τον Βρουσάι, «έσωσε» ένα βαθμό για την ΑΕΚ και «κλείδωσε» στο 1-1, το μεγάλο (εξ αναβολής) ντέρμπι του ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Super League.

Στο +3 ο Ολυμπιακός από τον 2ο Άρη, στο +5 από τον ΠΑΟΚ και στο +6 από την ΑΕΚ.

Μετά από ένα «αναγνωrιστικό» πρώτο 15λεπτο, ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα μέσα στο γήπεδο κι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 18’, όταν από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΚ, αναγκάζοντας τον Τσιντώτα σε εντυπωσιακή εκτίναξη στη γωνία του και σε απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 35’ ο Λιβάι Γκαρσία πήγε να πετύχει πάλι γκολ από… κόρνερ, όπως έκανε την περασμένη Κυριακή (13/12) στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Σα δεν μπόρεσε να διώξει κι έδιωξε την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή με το κεφάλι ο Εμβιλά.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίρνουν ελάχιστα ρίσκα μέσα στο παιχνίδι και να αναλώνονται σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή του γηπέδου.

Στο ημίχρονο οι δύο προπονητές προχώρησαν σε άμεσες αλλαγές με τον Καρέρα να περνάει στο γήπεδο τον Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ και τον Μαρτίνς να είναι ακόμη πιο παρεμβατικός, βάζοντας στο ματς τους Φορτούνη και Καμαρά, αντί των Τιάγκο Σίλβα και Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός έγινε πολύ πιο επιθετικός μετά τις αλλαγές, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα κι αφού έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί στο 52’, που πλάσαρε άουτ από ωραία συνεργασία των Φορτούνη-Βρουσάι και σέντρα του Εμβιλά, εντέλει πήρε το προβάδισμα στο 57’ με τον Βρουσάι.

Ο αριστερός μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων» υποδέχθηκε ωραία τη μπάλα από πάσα του Μπουχαλάκη και με πλασέ στη γωνία έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να «αντιδράσει» κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 63’, με σουτ του Κρίστιτσιτς μέσα από την περιοχή (έπειτα από απόκρουση της άμυνας σε φάουλ του Λιβάι Γκαρσία) που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σα.

Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με δικές του καλές στιγμές στο 67’ με τον Ελ Αραμπί (πλασέ πολύ άουτ) και στο 68’ με τον Φορτούνη (σουτ άουτ), ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μάνταλος «δοκίμασε» τα αντανακλαστικά του Σα, ο οποίος απέκρουσε εξαιρετικά στη γωνία του το καλό σουτ του αρχηγού της ΑΕΚ.

Η επιμονή της ΑΕΚ ανταμείφθηκε στο 80’ με το γκολ της ισοφάρισης από τον Σιμόες.

Μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία, ο Σα «έχασε» εντελώς τη φάση και την πορεία της μπάλας και ο Πορτογάλος μέσος με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έφερε στο ντέρμπι στα ίσα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας την ολική ανατροπή, όμως στο 90’ ο Τάνκοβιτς πλάσαρε πολύ ψηλά από καλή θέση, έπειτα από θαυμάσια ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία, ενώ στο 93′ ο Τσιντώτας έδειξε σε ετοιμότητα απομακρύνοντας την κεφαλιά του Εμβιλά, στην τελευταία καλή φάση του ντέρμπι.

Διαιτητής: Αντρίς Τρεϊμάνις

Κίτρινες: Σιμόες, Κρίστιτσιτς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (71’ Παουλίνιο), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (86’ Ινσούα), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (70’ Σάκχοφ), Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάγια (71’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (82’ Ραντζέλοβιτς), Τιάγκο Σίλβα (46’ Φορτούνης), Μασούρας (46’ Καμαρά), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Η Ελλάδα ισοπέδωσε το Καζακστάν (5-0) και πλησιάζει το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του EURO 2024

Ολυμπιακός: Νίκησε 80-64 τη Βιλερμπάν και παρέμεινε σε τροχιά εξάδας

Ο Βασίλης Λάκης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Το ματς της δεκαετίας για την Εθνική Ομάδα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr