Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον αδιάφορο Ολυμπιακό και βλέπει Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον αδιάφορο Ολυμπιακό και βλέπει Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ποδόσφαιρο,

Μεγάλης σπουδαιότητας και βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο αποψινό ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στον αδιάφορο Ολυμπιακό, με την… υπογραφή του Σέρβου επιθετικού Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που σημείωσε τα δύο γκολ της νίκης με ωραία δυνατά σουτ στο 49′ και το 63΄.

Το πιο ήσυχο και ήρεμο ντέρμπι εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των δυο ομάδων ήταν αυτό που έγινε στην Τούμπα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο ο Βορειομακεδόνας ρέφερι έδειξε μόλις μια κίτρινη κάρτα στο 39′ στον Αβραάμ Παπαδόπουλο για ένα παρατεταμένο μαρκάρισμα στην πλάτη του Ελ Καντουρί.

Η έλλειψη ουσιαστικού βαθμολογικού κινήτρου από πλευράς Ολυμπιακού, η απουσία φιλάθλων από τις κερκίδες, αλλά και η αδυναμία του ΠΑΟΚ να πάρει κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι, μεταμόρφωσαν αυτό το κλασικό ντέρμπι σε ένα απλό παιχνίδι πρωταθλήματος, με αναμφισβήτητη ποιότητα, αλλά χωρίς το πάθος και την ένταση των ντέρμπι μεταξύ των δυο αυτών «αιωνίων» αντιπάλων.

Ο ΠΑΟΚ με αμυντική θωράκιση και με σύστημα πέντε αμυντικών προσπάθησε να κρατήσει μακριά τους επιθετικούς του Ολυμπιακού, που με οργανωμένο κέντρο και επιθέσεις από τα πλάγια επιχείρησε να διασπάσει την αμυντική ζώνη των γηπεδούχων.

Η πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση στο ντέρμπι έγινε στο 8′, όταν ο Μπρούμα με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στην αρχική του προσπάθεια ο επιθετικός του Ολυμπιακού γλίστρησε και δεν κατάφερε από ευνοϊκότερες συνθήκες να κάνει το σουτ.

Στο 11′ κεφαλιά του Ελ Αραμπί εύκολα μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και το παιχνίδι σταδιακά αύξανε τον ρυθμό της επιθετικότητας των δύο αντιπάλων.

Η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 15′, με δυνατό μακρινό σουτ του Αουγκούστο που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σα.

Ο Ολυμπιακός έγινε επιθετικότερος από τους γηπεδούχους και στο 19′ από λάθος του Σβαμπ, ο Μπρούμα έπιασε δυνατό σουτ που «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 32′ με απευθείας φάουλ του Βιεϊρίνια που έδιωξε σωτήρια ο Σα.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έκανε επίσης μεγάλη επέμβαση ένα λεπτό αργότερα, σε κοντινό σουτ του Ζίβκοβιτς, διώχνοντας σε κόρνερ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα.

Στο 49′ ένα ωραίο γωνιακό σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς αιφνιδίασε τον Σα, σε μια φάση όπου ο Ροντρίγκο έκανε σέντρα, ο Παπαδόπουλος έδιωξε πρόχειρα και ο Σέρβος επιθετικός που έγινε κάτοχος της μπάλας «έγραψε» το 1-0.

Το γκολ έδωσε ψυχική τόνωση και αγωνιστική ώθηση στους γηπεδούχους και στο 63′ πάλι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του και τα δικά του, με ένα υπέροχο πλάγιο σουτ μετά από ασίστ του Ελ Καντουρί και αφού παρέκαμψε τον Σα στην έξοδό του.

Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες της ομάδας του και πέρασε στο παιχνίδι τους Φορτούνη και Βαλμπουενά.

Στο 78′ ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ, όταν ο Μασούρας βρέθηκε κοντά στην εστία του Πασχαλάκη, αλλά λίγο πριν το τελικό του σουτ ο Μπάμπα παρενέβη κι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 90’+2′ ο Τζόλης έχασε εξαιρετική ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, σουτάροντας άουτ από πολύ καλή θέση.

Το τελικό αποτέλεσμα, που σήμανε και την δεύτερη φετινή ήττα των πρωταθλητών, ήταν απολύτως δίκαιο, αφού ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης με έξυπνη τακτική και επιθετικό πνεύμα αξιοποίησε τις ευκαιρίες του και με πρωταγωνιστή τον Σέρβο «κανονιέρη» του πλησίασε στον στόχο της κατάκτησης μίας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.

Διαιτητής: Αλεξάνταρ Στάβρεφ (Βόρεια Μακεδονία)

Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσουκ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ (83΄ Τσιγγάρας), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (71΄ Τζόλης), Βιεϊρίνια (82′ Bαρέλα), Ελ Καντουρί (66′ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (70′ Κρμέντσικ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ (71′ Βαλμπουενά), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (60′ Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (60′ Φορτούνης), Μασούρας (79΄ Κάιπερς), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr