Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφυγε από την Αυστραλία – Τέλος το σίριαλ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφυγε από την Αυστραλία – Τέλος το σίριαλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο σούπερ σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς έφυγε αεροπορικώς από την Αυστραλία την Κυριακή, αφού το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του, δίνοντας τέλος στο πολυήμερο δράμα αναφορικά με το αν θα συμμετάσχει ή όχι στο Australian Open, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η ομόφωνη απόφαση της τριμελούς έδρας του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου επέφερε το τελικό πλήγμα στις ελπίδες του Τζόκοβιτς να κυνηγήσει την 21η νίκη-ρεκόρ Grand Slam στο Australian Open που ξεκινά τη Δευτέρα.

Ο Σέρβος παίκτης πήγε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης λίγες ώρες αργότερα.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες συνόδευσαν τον ίδιο και την ομάδα του στην πύλη, όπου επιβιβάστηκε σε πτήση της Emirates με προορισμό το Ντουμπάι.

Η πτήση απογειώθηκε λίγο πριν 14.00 (ώρα Ελλάδος).

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο συνελήφθη για πρώτη φορά από τις αρχές μετανάστευσης στις 6 Ιανουαρίου, διατάχθηκε η απελευθέρωσή του από δικαστήριο στις 10 Ιανουαρίου και στη συνέχεια κρατήθηκε ξανά το Σάββατο εν αναμονή της δικαστικής ακρόασης της Κυριακής.

Ο Τζόκοβιτς δήλωσε μετά την απόφαση ότι «ήταν εξαιρετικά απογοητευμένος», καθώς αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσε να λάβει μέρος στο τουρνουά.

«Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες Αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα», ανέφερε σε δήλωσή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο τουρνουά.

Ο 34χρονος Τζόκοβιτς είχε ασκήσει έφεση κατά της χρήσης διακριτικής ευχέρειας από τον υπουργό Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ για την ακύρωση της βίζας του.

Ο υπουργός είχε πει ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τη δημόσια τάξη, επειδή η παρουσία του θα ενθάρρυνε το αντιεμβολιαστικό κλίμα εν μέσω της χειρότερης επιδημίας κορονοϊού στην Αυστραλία.

Ο ανώτατος δικαστής Τζέιμς Όλσοπ δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου βασίζεται στη νομιμότητα και τη νομιμότητα της απόφασης του υπουργού στο πλαίσιο των τριών λόγων έφεσης που κατέθεσε η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς.

«Δεν αποτελεί μέρος της λειτουργίας του δικαστηρίου να αποφασίσει σχετικά με την ουσία ή τη σοφία της απόφασης», δήλωσε ο Όλσοπ, προσθέτοντας ότι οι τρεις δικαστές ήταν ομόφωνοι στην απόφασή τους.

Το πλήρες σκεπτικό της απόφασης θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr