ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωμπάσκετ 2025: Στο μικρό τελικό η Ελλάδα – Συντριβή από την Τουρκία 94-68

Ευρωμπάσκετ 2025: Στο μικρό τελικό η Ελλάδα – Συντριβή από την Τουρκία 94-68
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Ελλάδος, Μπάσκετ, Τουρκία,

Η Εθνική Ανδρών συνετρίβη από την Τουρκία στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2025 στη Ρίγα και είδε τα όνειρα της για μία θέση στον τελικό να «σβήνουν» άδοξα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με το βαρύ 94-68 από το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, το οποίο στον τελικό της Κυριακής (14/9, 21.00) θα διεκδικήσει απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία το πρώτο χρυσό της Ιστορίας της στη διοργάνωση και το δεύτερο μετάλλιο μετά το αργυρό του 2001.

Στον αντίποδα, η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Φινλανδία (14/9, 17:00) στο μικρό τελικό για το τρίτο χάλκινο σε Ευρωμπάσκετ (1949, 2009) και έκτο στο σύνολο (χρυσά: 1987, 2005, ασημένιο: 1989, χάλκινα: 1949, 2009), μετά από 16 στείρα χρόνια.

Η εθνική μας ομάδα βρέθηκε σε κακή βραδιά με τα βασικά της ατού να μην μπορούν να δώσουν τα αναμενόμενα απέναντι στην Τουρκία τουυ Εργκίν Αταμάν που περιόρισε πολύ το πεδίο δράσης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την τούρκικη ρακέτα.

Πρώτος σκόρερ από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ο Κώστας Σλούκας με 15 πόντους, 12 πόντους είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ, 11 πόντους πέτυχε ο Καλαϊτζάκης, 9 πόντους ο Ντόρσεϊ με τρία τρίποντα, 6 ο Κώστας Αντετοκούνμπο, 4 ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, από 3 είχαν Λαρεντζάκης, Μήτογλου και Σαμοντούροβ και 2 ο Παπανικολάου.

Από την Τουρκία ο Οσμάνι έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Πέτυχε 28 πόντους με 6/8 τρίποντα. Ο Σενγκούν σταμάτησε στους 15 πόντους και είχε και 12 ριμπάουν ενώ ο Όσμαν που δεν προπονήθηκε επί δύο ημέρες είχε 17!

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 31-49, 51,72, 68-94

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύνοδος ΝΑΤΟ Τουρκία: Υποδέχτηκαν τον Μητσοτάκη με εμβατήριο των Γενιτσάρων

Ο Τραμπ κυριαρχεί καθώς το ΝΑΤΟ αναμετράται με την πρόκληση του επανεξοπλισμού της Ευρώπης

Μπλόκο στην επιστροφή της Τουρκίας στα F-35 στήνουν 18 Δημοκρατικοί βουλευτές των ΗΠΑ

Τραμπ από Σύνοδο ΝΑΤΟ: «Οι ΗΠΑ θα άρουν τις κυρώσεις CAATSA στην Τουρκία – Όλα ανοιχτά και για F-35»

Ο Νικόλας Φαραντούρης από το Στρασβούργο ζητά κυρώσεις σε Τουρκία για παράνομη αλιεία στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr