Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θες να φλερτάρεις στο facebook; Αρκεί να ρωτήσεις!

Θες να φλερτάρεις στο facebook; Αρκεί να ρωτήσεις!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook,

Ότι το facebook πάνω από οτιδήποτε άλλο είναι site… γνωριμιών είναι γνωστό στην οικουμένη. Αλλά, από εκεί που ήθελε να πλασαριστεί ως ειδησεογραφική πλατφόρμα, τελικά να το… ρίχνει και επισήμως στο φλερτ, αυτό πραγματικά είναι είδηση!

Στη «διευκόλυνση» του online φλερτ αποσκοπεί, εμμέσως πλην σαφώς, η νέα επιλογή «ask» (ρωτήστε) που παρέχει το Facebook, όσον αφορά την προσωπική κατάσταση (relationship status).

Το νέο χαρακτηριστικό/ επιλογή προορίζεται για τα προφίλ που δεν περιλαμβάνουν προσωπικές καταστάσεις. Ο κάτοχος του προφίλ δεν μπορεί να δει την επιλογή στην σελίδα του, η οποία είναι προσβάσιμη σε όσους την επισκέπτονται, αρκεί να ανήκουν στη λίστα φίλων. Από πλευράς του, όταν ο κάτοχος ερωτηθεί για αυτό, βλέπει το αίτημα, που μπορεί να συνοδεύεται από μήνυμα από τον ενδιαφερόμενο, καθώς και από μία λίστα προσωπικών καταστάσεων (ελεύθερος, παντρεμένος) που μπορεί να επιλέξει για την πληροφόρηση του ερωτώντος – ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η προσωπική κατάσταση κοινοποιείται δημοσίως, καθώς μπορεί να παραμείνει αόρατη στο προφίλ, αλλά ορατή σε όσους ο χρήστης έχει συναινέσει να την αποκαλύψει (υπάρχει ειδική προεπιλεγμένη η επιλογή που λέει ότι η εν λόγω ενημέρωση status θα είναι ορατή μόνο στο άτομο που ζήτησε τη συγκεκριμένη πληροφορία).

Αν και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το νέο χαρακτηριστικό έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως διαθέσιμο, αν και φαίνεται να βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, μέχρι τώρα δεν φαίνεται, προς το παρόν, να έχει εμφανιστεί στο ελληνικό Facebook.

Το «πικάντικο» αυτό «ask» σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στο Διαδίκτυο, καθώς είναι πολλοί αυτοί που, πέρα από τα χιουμοριστικά σχόλια, κάνουν λόγο για ένα επιπλέον «αβαντάζ» σε άτομα που ενδεχομένως να γίνονται ενοχλητικά ή αδιάκριτα στους «διαδρόμους» του «βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων, θέτοντας θέματα δυνατοτήτων ενόχλησης και παραβίασης ιδιωτικότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έπεσαν Facebook, Messenger και Instagram – Τι λέει η Meta

Facebook: Μόνο με PIN θα επιτρέπεται η είσοδος στο Messenger – Τι είναι και πώς λειτουργεί

Βασικοί κανόνες Facebook – Συνιστώνται ιδιαιτέρως σε κάγκουρες, πέφτουλες και χωριάτες

Αρτινός παρίστανε τη γυναίκα στο Facebook και μετά εκβίαζε ανυποψίαστα θύματα

Ο Μασκ λέει ότι έχει φυσική κατάσταση θαλασσίου ίππου και προκάλεσε τον Ζούκερμπεργκ σε μάχη «μέσα στο κλουβί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr