Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζούκερμπεργκ: ‘Εκανα λάθος και λυπάμαι – Τι κατέθεσε στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο του Facebook

Ζούκερμπεργκ: ‘Εκανα λάθος και λυπάμαι – Τι κατέθεσε  στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο του Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Το Facebook είναι μια ιδεαλιστική και αισιόδοξη εταιρεία», ανέφερε στη δήλωσή του ο ιδρυτής του Facebook M.Ζάκεμπεργκ στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο με την υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων 87 εκατ. χρηστών.

Στη συνέχεια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε τα εξής: «Καλά τώρα είναι σαφές ότι δεν κάναμε αρκετά για να εμποδίσουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιηθούν και για σκοπούς που θα προκαλούσαν βλάβη. Αυτό ισχύει για τα fake news, τις ξένες παρεμβάσεις σε εκλογικές αναμετρήσεις και ομιλίες μίσους, καθώς και προγραμματιστές οι οποίοι καταστρατήγησαν το ιδιωτικό απόρρητο δεδομένων.

Δεν είχαμε μια αρκετά ευρεία εικόνα της ευθύνης μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι. Ξεκίνησα το Facebook, το διοικώ και είμαι υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει εδώ».

«Η κορυφαία προτεραιότητά μου ήταν πάντα η κοινωνική αποστολή μας να συνδέουμε ανθρώπους, να οικοδομούμε κοινότητες και να φέρνουμε τον κόσμο πιο κοντά».

Και συνέχισε λέγοντας: «Οι διαφημιζόμενοι και οι προγραμματιστές δεν θα έχουν ποτέ προτεραιότητα εφόσον διοικώ το Facebook».
Στη συνέχεια τόνισε πως «είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκινήσετε μια επιχείρηση στο υπόγειο του σπιτιού σας και να την αυξήσετε στο μέγεθός του Facebook χωρίς να κάνετε λάθη».

Ο Mr.Facebbok εξήγησε επίσης ότι η εταιρεία διέρχεται μια «ευρύτερη φιλοσοφική μετατόπιση του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε την ευθύνη μας».

Για τα πρώτα 12 χρόνια, τόνισε ο Ζούκεμπεργκ, το Facebook σκέφτηκε ότι αρκούσε να χτίζει μόνο εργαλεία. «Δεν αρκεί να κατασκευάζουμε μόνο εργαλεία, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιούνται για το καλό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε «influencers» – 20 Έλληνες στη λίστα

Ζελένσκι σε ΗΠΑ: Δώστε μας τα 60 δισ. βοήθεια γιατί διαφορετικά θα χάσουμε τον πόλεμο

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp

Κουλέμπα: Στην Ουκρανία είμαστε σοκαρισμένοι από την καθυστέρηση της αμερικανικής βοήθειας

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr