Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Stargazer: Σε μισή ώρα θα ταξιδεύει από Ευρώπη σε Αμερική

Stargazer: Σε μισή ώρα θα ταξιδεύει από Ευρώπη σε Αμερική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H εταιρεία Venus Aerospace που εδρεύει στο Τέξας παρουσίασε τα σχέδια ενός υπερηχητικού σκάφους που θα κινείται με ταχύτητες Mach 9, θα σπάει δηλαδή το φράγμα της ταχύτητας του ήχου εννέα φορές.

Το Stargazer όπως ονομάζεται αυτό το σκάφος θα πετά σε ύψος περίπου 50 χλμ. και μπορεί να κινείται με ταχύτητες άνω των 11 χιλιάδων χλμ./ώρα μεταφέροντας τους δώδεκα επιβάτες του από τη μια ήπειρο της Γης σε μια άλλη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Η πτήση από το Λος Άντζελες στο Τόκιο διαρκεί περίπου 12 ώρες και το Stargazer θα μπορεί να κάνει αυτό το ταξίδι σε περίπου μία ώρα ενώ στο μισό χρόνο θα μπορεί να διασχίσει τον Ατλαντικό.

Η Venus έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση από επενδυτές που θέλουν να κατασκευαστεί αυτό το σκάφος που ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων διαστημοπλάνων αν και όπως φαίνεται θα πετά μεν πολύ ψηλά αλλά δεν θα προσεγγίζει και πολύ περισσότερο δεν θα ξεπερνά τα σύνορα της Γης.

Ανάμεσα στους επενδυτές είναι και η αμερικανική κυβέρνηση που έχει δώσει στην εταιρεία ένα εκατ. δολάρια για την υλοποίηση του πρότζεκτ.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια από την ίδρυση της η Venus έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 32 εκατ. δολάρια από χρηματοδότες για να κατασκευάσει αυτό το σκάφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr