Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κι όμως… Στη Γαλλία η κυβέρνηση καταγράφει τα UFO

Κι όμως… Στη Γαλλία η κυβέρνηση καταγράφει τα UFO
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Γαλλία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου λειτουργεί υπηρεσία καταγραφής UFO.

Αντίστοιχα γραφεία είχαν η Βρετανία και η Δανία, όμως υποχρεώθηκαν να τα κλείσουν λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Το 2009 το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έβαλε «λουκέτο» στο αντίστοιχο γραφείο, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πιθανόν δεν υπάρχουν UFO και ως εκ τούτου δεν δημιουργούν απειλή για την ασφάλεια, ενώ έκλεισε και την τηλεφωνική γραμμή που είχε τεθεί στη διάθεση του κοινού για να αναφέρει την ύπαρξη UFO.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, στην Τουλούζη της νότιας Γαλλίας, σε ένα παλιό κτίριο του 1970, όπου στεγάζεται η Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία, ξεκίνησε το 1970 η λειτουργία ενός ολιγομελούς τμήματος επιστημονικής μελέτης κι έρευνας γύρω από υποθέσεις Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων.

Το γαλλικό γραφείο απασχολεί προσωπικό τεσσάρων υπαλλήλων, όμως έχει τη συνδρομή περίπου δώδεκα εθελοντών από όλη τη χώρα που πιστεύουν στην ύπαρξη ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου ταυτότητας. Αυτοί οι άνθρωποι, μόλις υπάρξει κάποια καταγγελία για UFO, πληρώνονται για τα έξοδα τους από τη γαλλική κυβέρνηση για να μεταβούν στην περιοχή και να ερευνήσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας λαμβάνουν κατά μέσο , περίπου δυο καταγγελίες την ημέρα, ενώ η ιστοσελίδα τους έχει 30.000 επισκέψεις το μήνα.

«Η αποστολή μας είναι να είμαστε όσο πιο διαφανείς γίνεται στην έρευνα μας όσον αφορά τις μαρτυρίες για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα. Αν κάποιος κάνει μια καταγγελία για περίεργα φώτα στον ουρανό, τότε η ομάδα μας θα προσπαθήσει να διερευνήσει την υπόθεση, μελετώντας όλα τα αρχεία εναέριας κυκλοφορίας από πολιτικά ή στρατιωτικά αεροδρόμια», λέει ο επικεφαλής της υπηρεσίας UFO, Ζαβιέ Πασό προσθέτοντας πως από τη σύσταση της υπηρεσίας το 1970, έχουν παρατηρηθεί και μελετηθεί γύρω στις 400 ανεξήγητες υποθέσεις UFO.

Όπως αναφέρει ο Πασό, οι περισσότερες από τις υποθέσεις έχουν εξήγηση: πρόκειται για φώτα και τις αντανακλάσεις τους.

«Το πιο περίεργο πάντως είναι ότι τις περισσότερες αναφορές στο γραφείο μας τις κάνουν… καπνιστές. Βγαίνουν να καπνίσουν, βλέπουν τον ουρανό και ξαφνικά διακρίνουν το UFO», καταλήγει ο Πασό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr