Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ανεύθυνες” οι πληροφορίες ότι η Κίνα διέκοψε το διαδίκτυο στη Β.Κορέα

“Ανεύθυνες” οι πληροφορίες ότι η Κίνα διέκοψε το διαδίκτυο στη Β.Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι πληροφορίες ότι η Κίνα ενεπλάκη στην διακοπή των συνδέσεων της Βόρειας Κορέας με το διαδίκτυο είναι “ανεύθυνες”, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνγίνγκ προχώρησε στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η Κίνα επικοινώνησε με την Ουάσιγκτον και την Πιονγκγιάνγκ σχετικά με την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony Pictures, πρόσθεσε.

Η Ουάσιγκτον επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στη Βόρεια Κορέα και ζήτησε από το Πεκίνο να ελέγξει τις πειρατικές ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε συνομιλία για το θέμα αυτό με τον κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι.

Οι συνδέσεις των τεσσάρων δικτύων διαδικτύου που διαθέτει η Βόρεια Κορέα περνούν από την China Netcom, θυγατρική της China Unicom. Αυτές οι συνδέσεις παρέλυσαν χθες επί εννέα ώρες και 31 λεπτά, δήλωσαν οι ειδικοί της εταιρείας Dyn Research, με έδρα τις ΗΠΑ που ειδικεύεται στην ασφάλεια της Πληροφορικής.

Ως μοναδικός πάροχος του διαδικτύου, θα ήταν εύκολο για την Κίνα να διακόψει την πρόσβαση της Βόρειας Κορέας στο Διαδίκτυο, δηλώνουν ειδικοί του τομέα της Πληροφορικής.

Χθες, από το Πεκίνο, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καταδίκασε “τις κυβερνοεπιθέσεις και την κυβερνοτρομοκρατία υπό οποιαδήποτε μορφή”, χωρίς να αναφερθεί ειδικά στη Βόρεια Κορέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr