Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτές είναι οι Ιταλίδες που κρατάνε αιχμάλωτες οι τζιχαντιστές (φωτο + βίντεο)

Αυτές είναι οι Ιταλίδες που κρατάνε αιχμάλωτες οι τζιχαντιστές (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αργά το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς εμφανίζει δύο νεαρές Ιταλίδες κρατούμενες των τζιχαντιστών στη Συρία με την μία από αυτές να εκφράζει φόβους για τη ζωή τους.

Στο βίντεο οι γυναίκες επιβεβαιώνουν ότι ονομάζονται Βανέσα Μαρτσούλο (Vanessa Marzullo), 21 ετών, και Γκρέτα Ραμέλι (Greta Ramelli), 20 ετών.

Πρόκειται για τις δύο Ιταλίδες εργαζόμενες της ανθρωπιστικής οργάνωσης “Horryaty” οι οποίες απήχθησαν στη Συρία τον Αύγουστο. Οι δύο ακτιβίστριες βρίσκονταν στο Χαλέπι και βοηθούσαν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Το βίντεο, διάρκειας 23 δευτερολέπτων, αναρτήθηκε στο YouTube και δείχνει τις δύο γυναίκες καθισμένες στο πάτωμα μπροστά από έναν λευκό τοίχο, ντυμένες με μαύρη κελεμπία και φορώντας μαύρη ισλαμική μαντίλα. Μία από αυτές κρατάει ένα χαρτί που εμφανίζει την ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου 2014.

Το βίντεο συνοδεύει ο τίτλος: “Το Μέτωπο Αλ Νούσρα κρατάει ομήρους δύο Ιταλίδες εξαιτίας της συμμετοχής της κυβέρνησής τους στη συμμαχία” (σ.σ τη διεθνή συμμαχία που μάχεται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία).

“Εκλιπαρούμε την κυβέρνησή μας και τους στρατιωτικούς της να μας επιστρέψουν στα σπίτια μας πριν από τα Χριστούγεννα”, λέει η μία γυναίκα στα αγγλικά διαβάζοντας όπως φαίνεται στο βίντεο μία γραπτή ανακοίνωση.

“Βρισκόμαστε σε μεγάλο κίνδυνο και μπορεί να σκοτωθούμε. Η κυβέρνηση και ο στρατός μας είναι υπεύθυνοι για τις ζωές μας”.

Οι γυναίκες εργάζονταν στο Χαλέπι στη βόρεια Συρία, είχε αναφέρει τότε το υπουργείο προσθέτοντας ότι εξέταζε όλους τους πιθανούς τρόπους για να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες και να διασφαλίσει την ασφαλή απελευθέρωσή τους. Ακολουθεί φωτογραφία των κοριτσιών χωρίς ισλαμικό χιτώνα από το Facebook.

italian-hostages Η Γκρέτα Ραμέλι (αριστερά) με τη Βανέσα Μαρτσούλο

italian-hostages-2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Πάπυρος Ερκολάνο: Ο Πλάτων πριν πεθάνει «είχε υψηλό πυρετό και τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζαν»

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr