Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι νικητές των Όσκαρ 2014

Οι νικητές των Όσκαρ 2014
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 86η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, με τα μεγάλα φαβορί να αναδεικνύονται στους μεγάλους νικητές των Όσκαρ 2014.

Η ταινία “12 Χρόνια Σκλάβος” του Στιβ ΜακΚουίν απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης Ταινίας ενώ το τρισδιάστατο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, «Gravity», του Αλφόνσο Κουαρόν, απέσπασε επτά συνολικά χρυσά αγαλματίδια κερδίζοντας τις πρωτιές στις κατηγορίες Μιξάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Οπτικών Εφέ, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μουσικής και Σκηνοθεσίας.​

FR

«Σε όλους αξίζει όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά να ζουν» λέει ο Στιβ ΜακΚουίν, παραλαμβάνοντας το βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

O

Το Α΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Κέιτ Μπλάνσετ για τη Θλιμμένη Τζάσμιν, ενώ το Α’ Ανδρικού Ρόλου ο Μάθιου ΜακΚόναχι για το Dallas Buyers Club.

mplanset

«Όταν ήμουν 15 χρονών με ρώτησαν ποιος είναι ο ήρωάς μου. Είπα ο εαυτός μου σε δέκα χρόνια, αυτόν προσπαθώ να φτάσω. Δέκα χρόνια μετά με ξαναρώτησε: Τον έφτασες τον ηρωά σου; Όχι, ακόμα τον κυνηγάω, του απάντησα. Από τότε, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα κυνηγάω κάποιον: τον εαυτό μου. Τουλάχιστον έχω κάποιον να κυνηγάω» είπε ο ΜακΚόναχι.

MAC1

Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου στον Τζάρεντ Λέτο, όπως αναμενόταν, για τον ρόλο του ως Ρεϊγιόν στο Dallas Buyers Club. «Σε όλους όσους ονειρεύονται εκεί έξω, σε μέρη σαν την Ουκρανία ή τη Βενεζουέλα, θέλω να πω είμαστε εδώ, καθώς παλεύετε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, να ζήσετε το αδύνατο, σας σκεφτόμαστε» είπε ο Λέτο στην ευχαριστήρια ομιλία του.

BANDR

Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Λουπίτα Νιονγκ΄Ο του 12 Χρόνια Σκλάβος. «Δεν θα ξεχάσω ότι αυτή η μεγάλη χαρά για μένα συνδέεται με τόσο πόνο για κάποιους άλλους» είπε, ευχαριστώντας την ηρωίδα της.

BGYN

Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου στον Τζον Ρίντλεϊ για το 12 Χρόνια Σκλάβος, ενώ ο Σπάικ Τζόνζι έφυγε με το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το Her.

Όσκαρ Κοστουμιών κέρδισε η Κάθριν Μάρτιν για τον Υπέροχο Γκάτσμπι. Η Κ.Μάρτιν σύζυγος του Μπαζ Λούρμαν ανέβηκε ξανά στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Σκηνογραφίας (μαζί με τη Μπέβερλι Νταν). Όσκαρ Μακιγιάζ και Μαλλιών κέρδισε το Dallas Buyers Club.

Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε Η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο.

Όσκαρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων στο Mr. Hublot, ενώ μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων στο Frozen.

Όσκαρ Οπτικών Εφέ, Ηχητικού Μιξάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Μουσικής κέρδισε το Gravity.

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους αναδείχθηκε το Helium, ενώ Όσκαρ Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ κέρδισε το The Lady in Number 6: Music Saved My Life, την ιστορία της γηραιότερης κρατουμένης στρατοπέδου συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία πέθανε πριν από λίγες ημέρες.

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το 20 Feet from Stardom.

Τα βλέμματα τράβηξε το selfie της παρουσιάστριας της βραδιάς, Έλεν Ντε Τζένερις, που κάλεσε όλους τους διάσημους σταρ για να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί. Μέριλ Στριπ, Τζούλια Ρόμπερτς, Μπραντ Πιτ, Αντζελίνα Τζολί, Κέβιν Σπέισι, Τζάρεντ Λέτο, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπράντλεϊ Κούπερ και το Tweeter πήρε φωτιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr