Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έχει συγκεντρώσει 30-50.000 τζιχαντιστές στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος έχει συγκεντρώσει 30-50.000 τζιχαντιστές στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρώην Ιρακινός σύμβουλος σε θέματα Εθνικής Ασφαλείας πιστεύει ότι στη Μοσούλη το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να έχει συγκεντρώσει 30.000 με 50.000 τζιχαντιστές.

Πρόκειται για μια μεγάλη στρατιά που δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ο στρατός του Ιράκ σε περίπτωση που θελήσει να επιτεθεί στην πόλη για να την ανακαταλάβει.

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ιράκ και νυν βουλευτής Μουγουάφαγκ Ρουμπαγί (Muwafaq Rubayi) υποστήριξε ότι “όταν η Μοσούλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο, την πήραν 3.000 με 5.000 τζιχαντιστές, τώρα αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί σε 30.000 με 50.000”.

Ο Ρουμπαγί ανέφερε ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους τζιχαντιστές στην Μοσούλη και στην γύρω περιοχή είναι Ιρακινοί πολίτες, αλλά οι ηγέτες τους είναι ξένοι.

“Ξένοι τζιχαντιστές κάνουν πλύση εγκεφάλου στον τοπικό πληθυσμό”, είπε για να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση των ενόπλων Ιρακινών που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά της η CIA επίσης υπολογίζει τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στη Μοσούλη μεταξύ 20.000 με 30.000 ανδρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr