Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανακήρυξε “ήρωες” τους μακελάρηδες της Charlie Hebdo

Το Ισλαμικό Κράτος ανακήρυξε “ήρωες” τους μακελάρηδες της Charlie Hebdo
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ήρωες είναι για το Ισλαμικό Κράτος οι τζιχαντιστές που σκότωσαν 12 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από δέκα στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο που έχει δημιουργήσει το Ισλαμικό Κράτος, «οι ήρωες τζιχαντιστές σκότωσαν 12 δημοσιογράφους και τραυμάτισαν περισσότερους από 10 που εργάζονται στην εφημερίδα Charlie Hebdo, για να πάρουν εκδίκηση για τον προφήτη Μωάμεθ».

Να υπενθυμίσουμε ότι δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων οκτώ δημοσιογράφοι και δύο αστυνομικοί.

Το Ισλαμικό Κράτος από το ραδιόφωνο του υπενθύμισε στους ακροατές του ότι η εφημερίδα «δεν σταμάτησε να υποτιμά τον προφήτη από το 2003», παραπέμποντας εμμέσως στη δημοσίευση των σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ.

Για την επίθεση καταζητούνται δύο αδέλφια, οι Σερίφ και Σαΐντ Κουασί.

Ο πρώτος είχε καταδικαστεί το 2008 για συμμετοχή σε έναν πυρήνα που στρατολογούσε νέους για να πολεμήσουν στο Ιράκ.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ενώ πυροβολούσαν στα γραφεία της εφημερίδας οι δράστες φώναξαν «Πήραμε εκδίκηση για την προφήτη» και «Αλλάχ Άκμπαρ» («Ο θεός είναι μεγάλος»).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μακρόν είπε ότι ο Τραμπ αντιφάσκει διαρκώς με «υπερβολική φλυαρία» – «Μη ρεαλιστική» μία στρατιωτική επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ

Υπό αμφισβήτηση ο ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μετά τη νέα έκθεση για τις σχέσεις με τη Χαμάς και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη βοήθεια προς την Ουκρανία για να πιέσει την Ευρώπη να προσχωρήσει στον συνασπισμό του Ορμούζ

Μακρόν: Η Γαλλία δεν συμμετέχει στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής μετά την κριτική Τραμπ

Το ΝΑΤΟ δεν είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις στο Ορμούζ, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr