Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιός είναι ο μέντορας ενός από τους δύο τζιχαντιστές της Charlie Hebdo

Ποιός είναι ο μέντορας ενός από τους δύο τζιχαντιστές της Charlie Hebdo
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέντορας του ενός από τους δύο αδερφούς τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν τα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι σύμφωνα με βρετανικές Αρχές φέρεται να ήταν ο Djamel Beghal.

Ο 32χρονος Σερι Κουασί φέρεται σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph να είχε ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ υπό τις οδηγίες του γνωστού στις βρετανικές αρχές Beghal, ο οποίος κινούνταν στο τζαμί του βόρειου Λονδίνου.

Ο Beghal, αλγερινής καταγωγής, ο οποίος πολλές φορές αυτοαποκαλείται Άμπου Χάμζα στο παρελθόν κόμπαζε για το δίκτυο τρομοκρατών-τζιχαντιστών το οποίο είχε καταφέρει να στήσει με πυρήνες στη Βρετανία, τη Γαλλία τη Γερμανία και την Ισπανία.

Οι βρετανικές αρχές, όπως αναφέρει στέλεχος των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας, εκτιμούσαν ότι είχαν καταφέρει να εξαρθρώσουν το δίκτυό του.

Ενδεικτικό των… διδαχών που μεταλαμπάδευσε ο Beghal στον τζιχαντιστή του Παρισιού, είναι το γεγονός ότι ο πρώτος μετείχε στην εξτρεμιστική ομάδα τζιχαντιστών Takfir-wal-Hijra, η χρηματοδότηση της οποίας διεκόπη από τον ίδιο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, όταν την κατηγόρησε ότι είναι ακραία. Σύμφωνα με αναφορές που έχουν καταγραφεί από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ο Λάντεν θεωρούσε τόσο ακραίο τον Beghal που ομολογούσε ότι λειτουργεί εκτός «πλαισίων».

Μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ο Beghal ήταν ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες για τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα της αλ Κάιντα στην Ευρώπη.

Μετά τη σύλληψή του στο Ντουμπάι τον Ιούνιο του 2001, ο Beghal ομολόγησε κατά την ανακριτική διαδικασία ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε ταξιδέψει στη Βρετανία για να στήσει δίκτυο τζιχαντιστών, ώστε να προετοιμάζει τζιχάντ (ιερό πόλεμο) μέσα στη Γηραιά Αλβιώνα.

«Οι άνθρωποί μου θα είναι σε θέση να σκοτώσουν τον πατέρα και τη μητέρα τους σε περίπτωση που τους πιάσουν να πίνουν αλκοόλ ή να καπνίζουν» έλεγε ο Beghal.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr