Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλόγκερ μαστιγώθηκε δημοσίως στη Σαουδική Αραβία

Μπλόγκερ μαστιγώθηκε δημοσίως στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Σαουδάραβας μπλόγκερ μαστιγώθηκε δημοσίως 50 φορές, ενώ ήταν αλυσοδεμένος, επειδή βρέθηκε ένοχος της κατηγορίας ότι “γελοιοποιούσε ισλαμικές θρησκευτικές προσωπικότητες”.

Ο Ραΐφ Μπαντάουι (Raif Badawi), συνιδρυτής του σάιτ των Ελεύθερων Σαουδαράβων Φιλελεύθερων, συνελήφθη το 2012 και καταδικάστηκε συνολικά σε 1.000 βουρδουλιές και δέκα χρόνια φυλάκιση επειδή προσέβαλε το Ισλάμ μέσα από το διαδίκτυο.

Οι βουρδουλιές δεν δίνονται όλες μαζί, θα πεθάνει ο κατάδικος. Δίνονται ανά 50 κατά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του μέχρι να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός της καταδίκης.

Η δημόσια τιμωρία έγινε μετά τις προσευχές της Παρασκευής έξω από το τζαμί Αλ Τζουφάλι (Al-Juffali) στην πόλη της Τζέντα, όπου γίνονται όλες οι δημόσιες εκτελέσεις, ακρωτηριασμοί, μαστιγώσεις κλπ.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι αποκεφαλισμοί, οι ακρωτηριασμοί και οι άλλες μεσαιωνικές ποινές που επιβάλλει το Ισλαμικό Κράτος δεν επανήλθαν στον 21ο αιώνα από τους τζιχαντιστές, ισχύουν κανονικά στη Σαουδική Αραβία, αλλά κανείς δεν επεμβαίνει γιατί οι Σαουδάραβες είναι “σύμμαχοι” της Δύσης.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ο ο Ραΐφ Μπαντάουι έφτασε μπροστά στο τζαμί μέσα σε όχημα της Αστυνομίας. Κατέβηκε φρουρούμενος και μπροστά στο πλήθος του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Στη συνέχεια στάθηκε με την πλάτη προς τον κόσμο που είχε μαζευτεί και παρακολουθούσε για να ξυλοκοπηθεί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι παρέμεινε σιωπηλός όλη την ώρα που τον χτυπούσαν.

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι: Κατέβηκε από μια κλούβα της Αστυνομίας σιδηροδέσμιος και οδηγήθηκε στην πλατεία μπροστά στο τζαμί. Κυκλωμένος από θεατές και ορισμένους αξιωματικούς της ασφάλειας, δέχτηκε τις 50 βουρδουλιές και στη συνέχεια το πήραν και έφυγαν. Το όλο βασανιστήριο κράτησε 15 λεπτά.

Ο Ραΐφ Μπαντάουι συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012 και διώχτηκε με κατηγορίες που περιλαμβάνουν το κυβερνοέγκλημα αλλά και την ανυπακοή στον πατέρα του. Μετά τη σύλληψή του, η σύζυγος και τα παιδιά του εγκατέλειψαν τη Σαουδική Αραβία και κατέφυγαν στον Καναδά.

Τον κατηγορούσαν ακόμα και για “αποστασία” (θρησκευτική, που σημαίνει είτε αίρεση, είτε αθεΐα), που τιμωρείται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία, αλλά ο δικαστής τον αθώωσε για αυτή την κατηγορία.

Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση, πρόστιμο 1.000.000 ριάλια (266.666 δολάρια) και 1.000 βουρδουλιές. Πέρσι οι συνήγοροί του κατάφεραν με έφεση και ελάφρυναν την ποινή του σε 7 χρόνια φυλάκισης και 600 βουρδουλιές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr