Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Δεν οφείλουμε καμία αποζημίωση στην Ελλάδα

Γερμανία: Δεν οφείλουμε καμία αποζημίωση  στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρνείται η Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλει στην Ελλάδα αποζημιώσεις για αυτά που έκλεψαν οι ναζί από την Τράπεζα της Ελλάδος το 1942 και το οποίο αποκαλείται «αναγκαστικό κατοχικό δάνειο».

Μετά τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα για την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία οφείλει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο του 1942, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει να υπάρχει καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Μάλιστα , υποστήριξε ότι από την πλευρά της Αθήνας δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ελληνικές απαιτήσεις έχουν στο σύνολό τους ρυθμιστεί.

«Αναφορικά με το θέμα δεν έχει υποβληθεί καμία απαίτηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ. «Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ερώτημα των επανορθώσεων έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του. Δεν βλέπουμε κάποια βάση σε ένα τέτοιο αίτημα», πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι αυτή είναι η θεμελιωμένη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει και τη νομική διάσταση του θέματος.

Ταυτόχρονα ο κ. Γιέγκερ, αναφέρθηκε και στη σύμβαση του 1960, υποστηρίζοντας ότι με αυτήν, οι απαιτήσεις ρυθμίστηκαν οριστικά, ενώ και με τη συνθήκη του 2+4 για την επανένωση της Γερμανίας το 1990 δεν τέθηκε θέμα αποζημιώσεων.

Αυτό αναγνωρίστηκε, σημείωσε, ως νομική δέσμευση στο πλαίσιο της Χάρτας των Παρισίων, την οποία υιοθέτησε και η Ελλάδα. «Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει βάση για τέτοιες απαιτήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr