Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση σε λεωφορείο στην Ουκρανία

12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση σε λεωφορείο στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση σε λεωφορείο στην ανατολική Ουκρανία και απειλεί να τινάξει στον αέρα την εκεχειρία.

Οι θάνατοι αυτοί προστίθενται σε αυτούς ενός ουκρανού στρατιώτη και τριών αμάχων στο Ντονέτσκ και τη γύρω περιοχή, που είχαν ανακοινωθεί το πρωί, την επομένη της αποτυχίας των συνομιλιών στο Βερολίνο για τη διοργάνωση μιας ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής με τους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Το λεωφορείο επλήγη κοντά σε σημείο ελέγχου του ουκρανικού στρατού στη στρατηγικής σημασίας οδό που συνδέει το αυτονομιστικό προπύργιο του Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη, στις όχθες της Αζοφικής, την τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών.

Τα πυρά των ανταρτών με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών είχαν στόχο το σημείο ελέγχου του Μπούγκας, που βρίσκεται 35 χλμ. νότια του Ντονέτσκ, αλλά έπληξαν ένα λεωφορείο και σκότωσαν «έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες» είχε δηλώσει νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Η εισαγγελία της περιφέρειας του Ντονέτσκ, πιστή στις αρχές του Κιέβου, ανακοίνωσε πως «εβλήθησαν περισσότερες από 40 ρουκέτες Γκραντ, μερικές από τις οποίες έπληξαν το λεωφορείο».

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, οι αντάρτες άνοιξαν πυρ από το Ντοκουτσάγιεφσκ, μια τοποθεσία σε απόσταση 15 χλμ. βορειοανατολικά του σημείου ελέγχου που ήταν ο στόχος.

Από την πλευρά των φιλορώσων, ο Ντένις Πουσίλιν των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, αρνήθηκε ευθύνη για το περιστατικό, σύμφωνα με το Reuters.

Φιλορώσος αξιωματούχος που ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο κράτησε την ίδια στάση: «Είναι πολύ μακριά από το κοντινότερο σημείο ελέγχου μας. Ας δώσουν εξηγήσεις οι Ουκρανοί που βάλλουν εδώ και έξι ημέρες εναντίον του Ντονέτσκ» είπε.

Ο επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στην ανατολική Ουκρανία Ερτουγκρούλ Απακάν εξέφρασε με ανακοίνωση τη λύπη του για τη «σαφή επιδείνωση της κατάστασης επί του πεδίου τις τελευταίες 24 ώρες» περιλαμβανομένης της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Κάλεσε τα εμπόλεμα μέρη σε «άμεση κατάπαυση του πυρός».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr