Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστής συνελήφθη πριν επιτεθεί με βόμβες στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Τζιχαντιστής συνελήφθη πριν επιτεθεί με βόμβες στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας 20χρονος τζιχαντιστής από το Οχάιο που υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε να επιτεθεί στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Ο Κρίστορφερ Κόρνελ από το Σινσινάτι συνελήφθη από τις αμερικανικές Αρχές καθώς σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για την εκτέλεση του σχεδίου του, το οποίο περιλάμβανε επίθεση με βόμβες τοποθετημένες σε σωλήνες και με αυτόματα όπλα.

Για το λόγο αυτό είχε αγοράσει ένα ημι-αυτόματο όπλο με 600 φυσίγγια ενώ σχεδίαζε την κατασκευή βομβών μέσα σε σωλήνες σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη του FBI.

Ο Κόρνελ που είχε αναρτήσεις στο Twitter όπου τασσόταν υπέρ του Ισλαμικού Κράτους με το ψευδώνυμο Ραχέλ Μαχρούς Ουμπαϊντάχ τον περασμένο Νοέμβριο συναντήθηκε με τον πληροφοριοδότη, στον οποίο φέρεται να δήλωσε ότι θεωρεί τα μέλη του Κογκρέσου εχθρούς του.

Περιέγραψε δε ένα σχέδιο για την τοποθέτηση βομβών σε σωλήνες κοντά στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών και την χρησιμοποίηση αυτόματων όπλων για να σκοτώσει εργαζόμενους και αξιωματούχους. Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας εναντίον του Κόρνελ δεν υπήρξε κίνδυνος για τους πολίτες.

Ο Κόρνελ κατηγορείται από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Οχάιο για την προσπάθεια δολοφονίας αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για κατοχή πυροβόλου όπλου, καθώς και για την προώθηση της απόπειρας τέλεσης αξιόποινης πράξης βίας.

kapitolio

Το Αμερικανικό Καπιτώλιο είναι το μέρος στο οποίο συνέρχεται το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, το νομοθετικό σώμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, στην κορυφή του λόφου του Καπιτωλίου. Αν και δεν βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο της πόλης, το Καπιτώλιο ορίζει τα τεταρτημόρια στα οποία χωρίζεται η Ουάσινγκτον.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Γουίλιαμ Θόρτον το 1793 και ήταν εμπνευσμένο από τη δυτική πρόσοψη του Λούβρου και το Πάνθεον του Παρισιού.

Το Καπιτώλιο κατασκευαζόταν από το 1793 μέχρι το 1811, αν και η πρώτη σύγκλιση του Κογκρέσου έγινε το 1800, μέσα στο ημιτελές κτίριο.

Εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού αντιπροσώπων από τις νέες πολιτείες, το κτήριο επεκτάθηκε το 1850 και διπλασιάστηκε σε μήκος, ενώ ο παλιός θόλος, ο οποίος αποδείχθηκε μικρός μετά την επέκταση του κτηρίου, αντικαταστάθηκε από έναν νέο, τρεις φορές ψηλότερο. Το ύψος του Καπιτωλίου φτάνει τα 88 μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr