ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν, Μαστίγωμα, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ραΐφ Μπαντάουι, Σαουδική Αραβία, Σαρία,


















































Από το Κοριέντες της Αργεντινής στην Αλικαρνασσό - Ο «Ελ Γριέγο Καράτα» και το ταξίδι προς τις ελληνικές ρίζες του
85η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης: Εκδηλώσεις μνήμης από τους Έλληνες Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας
Υποκλοπές: Νέες σφοδρές αντιδράσεις για τoν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κων. Τζαβέλλα
Ο Πειραιάς και η Ελευσίνα στο επίκεντρο του σινοαμερικανικού ανταγωνισμού, σύμφωνα με τον Economist
tagesschau: Σκάνδαλα συγκλονίζουν την ελληνική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να δώσει χάρη στον Σαουδάραβα μπλόγκερ Ραΐφ Μπαντάουι ζήτησε την Πέμπτη ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Ραΐφ Μπαντάουι καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε δέκα χρόνια κάθειρξη και 1.000 βουρδουλιές επειδή «προσέβαλε το ισλάμ». Στη συνέχεια η ποινή του μειώθηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης και 600 βουρδουλιές.
«Ζητώ από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας να χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να σταματήσει τις δημόσιες μαστιγώσεις, δίνοντας χάρη στον Ραΐφ Μπαντάουι και να επανεξετάσει άμεσα αυτού του είδους την ιδιαίτερα αυστηρή ποινή», ανέφερε ο Ζέιντ σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μαστίγωση «αποτελεί μια απάνθρωπη και σκληρή τιμωρία. Αυτή η τιμωρία απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κυρίως από τη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων, την οποία η Σαουδική Αραβία έχει επικυρώσει», πρόσθεσε.
Ο Ραΐφ Μπαντάουι, ο οποίος γιόρτασε τα 31α γενέθλιά του την Τρίτη, είναι ένας από τους δημιουργούς του ιστότοπου Free Saudi Liberals. Συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012 με τις κατηγορίες της διάπραξης κυβερνοεγκλημάτων, της ανυπακοής στον πατέρα του και της αποστασίας από το Ισλάμ.
Η πρώτη δόση από βουρδουλιές εκτελέστηκε την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ αναμένεται να υποστεί τις επόμενες 50 βουρδουλιές την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου.























































