ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φράχτη και τάφρο χτίζει η Σαουδική Αραβία στα βόρεια σύνορά της

Φράχτη και τάφρο χτίζει η Σαουδική Αραβία στα βόρεια σύνορά της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας χτίζει φράχτη – τοίχο μήκους 600 μιλίων στα βόρεια σύνορα του ισλαμιστικού βασιλείου για να προστατευθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Φράχτης, τάφρος, πύργοι παρακολούθησης, διοικητικά κέντρα, φυλάκια, ραντάρ, χτίζονται για να προστατέψουν το πλούσιο σε πετρέλαιο βασίλειο από πιθανή εισβολή από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εξάλλου έχει αναγγείλει ότι η Σαουδική Αραβία θα κατακτηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα τζιχαντιστών επιτέθηκε στη Σαουδική Αραβία, σε φυλάκιό της στα σύνορα, σκοτώνοντας έναν στρατηγό του βασιλείου και συνοριοφύλακες [Δείτε φωτογραφίες από την επίθεση και ρεπορτάζ εδώ].

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, εγκαινίασε την πρώτη φάση κατασκευής του φράχτη τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά την επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη του Ιράκ.

Ο φράχτης, τάφρος, τοίχος (πείτε τον όπως θέλετε) θα χτιστεί κατά μήκος των συνόρων της Σαουδικής Αραβίας από την Ιορδανία στο Κουβέιτ. Θα έχει επίσης 78 πύργους παρακολούθησης, οχτώ διοικητικά κέντρα, 10 δέκα οχήματα επιτήρησης, 32 κέντρα ταχείας απόκρισης και τρεις ομάδες ταχείας επέμβασης.

Η όλη συνοριακή οχύρωση θα έχει πλάτος έξι μίλια. Θα αποτελείται από μια τάφρο, δύο φράχτες και ένα δρόμο για τις περιπολίες που θα συνδέει τους πύργους παρακολούθησης με τα φυλάκια. Επίσης θα υπάρχουν θερμικές κάμερες και ραντάρ μάχης που μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπους μέχρι τα 12 μίλια απόσταση και οχήματα μέχρι τα 24 μίλια.

Το Ισλαμικό Κράτος θεώρησε τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στον Συνασπισμό που ηγούνται οι ΗΠΑ εναντίον του ως “προδοσία”. Κάλεσε, λοιπόν, τους μοναχόλυκους να εξαπολύσουν επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, στη σιιτική μειονότητα της χώρας και στους ξένους που εργάζονται σε αυτήν.

Το Ισλαμικό Κράτος επίσης θεωρεί τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας διεφθαρμένη και αυτό επικαλείται για την ανατροπή της. Επίσης, θέλει να καταλάβει τη χώρα διότι εκτός από το πετρέλαιό της, είναι η μήτρα του Ισλάμ, στο έδαφός της βρίσκονται οι δύο ιερές πόλεις των μουσουλμάνων Μέκκα και Μεδίνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία και Λίβανος σε αμυντική διάσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας: Στο χειρότερο σημείο έντασης των τελευταίων ετών μετά τον «τορπιλισμό» της επιχείρησης του Τραμπ στο Ορμούζ από το Ριάντ

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για ανασύνταξη της Χαμάς – Φρένο από την Ουάσιγκτον σε νέα επιχείρηση

Σαουδική Αραβία: Έπεσε ελικόπτερο της Aramco – 14 νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr